Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Postacılardan Dilekçe Kampanyası

Postacılar fiili hizmet zammının geri verilmesi için dilekçe kampanyası başlattı. Türk Haber Sen Manisa Şubesine üye posta dağıtıcıları, sanayi bölgesindeki PTT Manisa Posta İşleme ve Dağıtım Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasının...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Postacılar fiili hizmet zammının geri verilmesi için dilekçe kampanyası başlattı. Türk Haber Sen Manisa Şubesine üye posta dağıtıcıları, sanayi bölgesindeki PTT Manisa Posta İşleme ve Dağıtım Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasının ardından topladıkları dilekçeleri başbakanlığa ulaştırılmak üzere sendika genel merkezine gönderdi.
Manisa OSB’de bulunan PTT Manisa Posta İşleme ve Dağıtım Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasına Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan da destek verdi. Açıklamayı Türk Haber Sen Manisa Şube Başkanı Erkan Tulukcuoğlu yaptı.
Türk Haber Sen Manisa Şube Başkanı Tulukcuoğlu, görev yapan dağıtıcıların diğer kamu görevlilerine oranla yılda en az 50-60 gün daha fazla çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bu da 25 yıllık hizmet süresinde yaklaşık 4 yıllık fazla çalışmaya denk gelmektedir. Üstelik posta dağıtıcıları ağır yük taşımaları, uzun mesafe katetmeleri ve yeterince dinlenme imkanı bulamamaları nedeniyle bel fıtığı, kemik erimesi, taban çökmesi ve romatizma gibi değişik hastalıklara yakalanmaktadır. Dolayısıyla çalışma yaşamında yorgun düşen bedenleri belirli bir süre sonra iflas etmektedir. Tüm bu gerçeklerden yola çıkarak devlet posta dağıtıcılarının yıprandığını kabul ederek kamu personeli için 65 olan emeklilik yaşını PTT dağıtıcıları için 55’te tutmuştur. Başka bir deyimle posta dağıtıcılarının yaptıkları işten dolayı fiziksel olarak yıprandığını kabul etmiş ve 55 yaşından sonra çalışamayacağına hükmüne varmıştır. Hal böyleyken, 55 yaşına geldiğinde yıprandığı gerekçesiyle resen emekli edilen posta dağıtıcılarına fiili hizmet zammı reva görülmemekte, böylece çalışan yıpranma gerekçesiyle emekli edilen personelimiz düşük emekli maaşı ve emekli ikramiyesine mahkum bırakılmaktadır. AKP hükümeti döneminde yıllar sonra iade edilmiş bir hakkın aynı partinin 60’ıncı hükümetince kullanılmadan geri alınması bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Milletvekillerine, basın çalışanlarına verildiği gibi posta dağıtıcılarının elinden alınan fiili hizmet zammı da sağlık çalışanlarıyla birlikte yeniden verilmelidir.”
DİLEKÇELER BAŞBAKANLIĞA
“Bugün burada 200 yıldan beri süregelen bu trajediye artık ’dur’ demek için toplandıklarını" belirten Tulukcuoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
“Türk Haber Sen olarak ağır çalışma şartları altında esarette ve çalışma yaşamalı sonrası yoksulluğa mahkum edilen posta dağıtıcılarının ellerinden alınan fiili hizmet zammı hakkının yeniden iade edilmesi için bir dilekçe kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Dilekçe kampanyamızın kamuoyunda büyük ses getireceği ve posta dağıtıcılarının sorunlarının çözüleceği inancımızda topladığımız dilekçelerimizi başbakanlığımıza iletilmek üzere genel merkezimize göndereceğiz.”
Yapılan açıklamanın ardından toplanan dilekçeler başbakanlığa ulaştırılmak üzere Türk Haber Sen Genel Merkezine postalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.