Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Posta güvercinleri yarışacak

Bursa’nın Yenişehir Ilçesinde Bulunan Yenişehir Posta Güvercin Sevenler Derneği, Posta Güvercinleri Uçma Yarışması Düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Posta güvercinleri yarışacak
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan Yenişehir Posta Güvercin Sevenler Derneği, posta güvercinleri yarışması düzenliyor.
Yenişehir Posta Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Celal Çobankent, Yenişehir’de ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Çobankent, "Etkinliğimizin amacı posta güvercini yetiştiricilerini bir yarış organizasyonu içerisinde ödüllendirmek, değerlendirmek ve kuşların performansını ölçmektir. Bu sene düzenlediğimiz yavru yarışmasına posta güvercini yetiştiren 19 arkadaşımız katılıyor. Yarışmamız 4 antrenman 4 yarıştan oluşuyor. İlk antrenmana 20 kilometre ile İnegöl’den başlıyoruz. Daha sonra 30 kilometre Kurşunlu, 40 kilometre ve en son antrenmanımızı Bozuyük’te yapacağız. İlk yarışımız ise Eskişehir’den başlayacak" diye konuştu.
Başkan Çobankent, "Yenişehir’de pazarda 10 lira ile bin lira arasında kuş bulunuyor. Dünya çapında baktığınız zaman 450 bin dolara satılan posta güvercini de var. Kuşun fiyatını performansı gösteriyor. Yarışmamız 4 Eylül’de başlayacak. Katılan tüm arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.