Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Silva, Mersin’de

Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Türkiye’nin mülteci krizinde aktif bir rol üstlendiğini belirterek, "Bu kapsamda Mersin’de yaklaşık 200 bin mülteci bulunuyor. Türkiye’nin ve özelde de Mersin’in mültecilere olan...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Türkiye’nin mülteci krizinde aktif bir rol üstlendiğini belirterek, "Bu kapsamda Mersin’de yaklaşık 200 bin mülteci bulunuyor. Türkiye’nin ve özelde de Mersin’in mültecilere olan olumlu yaklaşımı çok önemli" dedi.
Silva, beraberinde Portekiz Dış Ticaret ve Yatırım Birimi Müsteşarı Colesta Mota ve Portekiz Kültür Ataşesi Tiago Paixao ile birlikte Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Çakacak, Türkiye’deki görevine yeni başlayan Büyükelçi Silva’yı Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Silva’ya yeni görevinde başarılar diledi. Türkiye ile Portekiz arasında uzun yıllara dayanan dostane ilişkilerin bulunduğunu belirten Çakacak, devlet yetkilileri düzeyinde gerçekleşen bu tür ziyaretler ile karşılıklı ilişkilerin daha da iyiye götürülmesinin amaçlandığını belirtti.
Heyetler arası görüşmelerin iki ülke iş insanları açısından da önemli fırsatlar oluşturabileceğine dikkat çeken Vali Çakacak, bu kapsamda Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilecek toplantı ile iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da gelişeceğini arzu ettiklerini ifade etti.
“Suriyeli sığınmacıları mülteci olarak değil, misafir olarak görüyoruz”
Büyükelçi Silva’ya Mersin ile ilgili bilgiler veren Özdemir Çakacak, Türk kültüründe misafirperverliğin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Mersin’de şu an 200 bin Suriyeli mültecinin barındığını ifade etti. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle vatanından göç etmek zorunda kalan bu insanlara Türkiye ve Mersin olarak kucak açtıklarına dikkat çeken Çakacak, Türk halkının bu insanları mülteci olarak değil birer misafir olarak gördüğünü belirtti. Mersin’in sahip olduğu turizm potansiyellerinden de bahseden Çakacak, Mersin’in aynı zamanda tarım alanında Türkiye’nin 3. büyük kenti olduğunun altını çizdi. Konuşmasının sonunda, Büyükelçi Silva’ya Mersin Limanı, Mersin-Tarsus OSB ve Serbest Bölge ile ilgili bilgiler de aktaran Çakacak, bu tür ziyaretler sonucunda yapılacak ekonomik işbirlikleri ile birçok ortak noktada buluşulabileceğini sözlerine ekledi.
Büyükelçi Silva da Türkiye ile Portekiz’in iki önemli dost ülke olduklarını ifade ederek, göreve başladıktan sonra ilk ziyareti Mersin’e gerçekleştirdiğini belirtti. Portekiz’de ve Türkiye’de iş insanlarının karşılıklı olarak yatırım yapmalarını çok önemsediklerinin altını çizen Silva, gerçekleştirdiği ziyaret ile iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşerek gelişmesine katkı sağlamayı düşündüklerini dile getirdi.
Silva, Türkiye’nin mülteci krizinde aldığı aktif role de değinerek, "Bu kapsamda Mersin’de yaklaşık 200 bin mülteci bulunuyor. Türkiye’nin ve özelde de Mersin’in mültecilere olan olumlu yaklaşımı çok önemli. Türkiye’ye ve Vali Özdemir Çakacak’a mültecilere göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.