Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polonya’da yaşayan Türkler Polonya’nın bağımsızlığının 100. yılını kutladı

Polonya’da yaşayan Türkler Polonya’nın bağımsızlığı kazanmasının 100. yılını kutladı.Polonya’nın vatan şairi olarak kabul edilen Adam Mickiewicz’in Krakowskie Przedmiescie Caddesi’ndeki anıtı önünde düzenlenen törene Türkiye-Polonya...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2018 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2018 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polonya’da yaşayan Türkler Polonya’nın bağımsızlığının 100. yılını kutladı

Polonya’da yaşayan Türkler Polonya’nın bağımsızlığı kazanmasının 100. yılını kutladı.

Polonya’nın vatan şairi olarak kabul edilen Adam Mickiewicz’in Krakowskie Przedmiescie Caddesi’ndeki anıtı önünde düzenlenen törene Türkiye-Polonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Grzegorz Matusiak ile Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi Tunç Üğdül de katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve anıta çelenk sunulmasıyla başlayan törende Polonya’daki Türk toplumu adına konuşan Polonya-Türkiye İş adamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sait Büyükbayrak, Osmanlı Türklerinin son olarak 1895 yılında Polonya’nın emperyalist devletlerce bölünerek Avrupa haritasından silinmesini hiçbir zaman kabul etmediğini söyledi. Osmanlı Türklerinin 1918 yılında Polonya’nın yeniden doğuşunu kararlı bir şekilde desteklediğini de ifade eden Büyükbayrak, iki ülke arasındaki 600 yılı aşkın dostluk ilişkisine de vurgu yaptı.

Polonya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinin yanı sıra Türk ve Polonya vatandaşlarının da katıldığı törende Türk ve Polonya bayrakları taşındı. İki ülke halkları arasındaki kalıcı dostluğa ilişkin dövizlerin de yer aldığı kutlama töreni, Adam Mickiewicz’in şiirlerinden bir seçkinin Lehçe ve Türkçe okunmasıyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.