Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polisler, motosiklet sürüş eğitimi alıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından Niğde’de “Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitim” Kursu’nda, motorize ekiplere ileri sürüş teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.Niğde İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından Niğde’de “Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitim” Kursu’nda, motorize ekiplere ileri sürüş teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.
Niğde İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen kursa Niğde Asayiş Şube Müdürü Hakan Kaplan olmak üzere 23 polis katılıyor. Görevli eğitmenler tarafından verilen kursta motorize ekiplere seri ve ileri sürüş teknikleri uygulamalı olarak anlatılıyor. Olaylara müdahalede yapılması gerekenlerin de gösterildiği eğitimlerde, polisler zorlu parkurlardan geçirilerek göreve hazır hale getiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’nda görevli Eğitmen İbrahim Gençer, 23 yıldır yunus eğitmenliği yaptığını belirterek şunları anlattı: “1993’ten beri yunuslara eğitim veriyorum. Bu teşkilatın içerisindeyim. Ankara Asayiş Daire Başkanlığı bizi burada eğitim olduğu için buradaki arkadaşlarımıza eğitim vermeye gönderdi. Biz de burada yunus olacak arkadaşlarımıza bu motosikletin temel eğitimini vermek onlara iyi bir şekilde motosiklet kullanmayı öğretmek. Bütün bilgi, beceri ve yeteneklerimiz ne ise burada ki arkadaşlarımıza aktara bilmek amacıyla buraya gelmiş bulunuyoruz. Bizim burada ki alanda vermiş olduğumuz çalışmalar bu motosiklet eğitiminin kullanımının temelini oluşturan eğitimler. Bunları iyi bir şekilde arkadaşlara verebildikten sonra öğrettikten sonra arkadaşlarımızda bunların üzerine görevlerinde yavaş yavaş kendilerini geliştireceklerdir. Bu bizim eğitimimiz bir evin temeline benziyor. Temelini sağlam attıktan sonra arkadaşlarımız tecrübe ile yavaş yavaş kendilerini geliştirecekler iyi bir motosiklet sürücüsü olarak bölgelerine görevlerine çıkacaklar. Bizimde amacımız bu düzeyde bunları geliştirmek. Bir aylık bir uygulamalı eğitim süremiz var. Bu bir ay içerisinde arkadaşlarımıza alan eğitimi veriyoruz. bu bir aydan sonrada bir haftalık bir interaktif yani internet üzerinden verilecek bir eğitim var ondan sonra görevle alakalı polislikle alakalı mevzuatlar olacak. Şuan da bir müdürümüz olmak üzere 23 polis arkadaşlarımıza eğitim veriyoruz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.