Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis Ve Askerler, Şehit Olan Silah Arkadaşları İçin Fidan Dikti

Büyükçekmece’de kurulan Şehitler Ormanı’ndaki fidan dikim törenine katılan asker ve polisler, Mardin’de şehit düşen 2 asker ve Diyarbakır’daki 7 polis için fidan dikti.Büyükçekmece Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları arttırmak için...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece’de kurulan Şehitler Ormanı’ndaki fidan dikim törenine katılan asker ve polisler, Mardin’de şehit düşen 2 asker ve Diyarbakır’daki 7 polis için fidan dikti.
Büyükçekmece Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Mimar Sinan Sahil Yolu’nda kurulan Şehitler Ormanı’nda 7’den 70’e çok sayıda vatandaş fidan dikti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan fidan dikim törenine, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanı sıra Büyükçekmece Kaymakamı Hulusi Arat, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara, Ordu Evi Müdürü Albay Caner Demirkol ve çok sayıda vatandaş katıldı.
POLİS, ASKER OMUZ OMUZA FİDAN DİKTİ
Mimar Sinan Sahili’nin üst kısmında bulunan alana genç, yaşlı her kesimden vatandaş, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte gelecek nesillere aktarılmak üzere fidanları toprakla buluşturdu. Şehitler Ormanı olarak kurulan ve yüz ölçümü 200 bin metrekareden fazla olan alanda rütbeli askerler ve polisler de terörle mücadelede şehit olan silah arkadaşları için omuz omuza fidan dikti.
Büyükçekmece Kaymakamı Hulusi Arat, şehit haberlerinin üzücü olduğunu ifade ederek, “Bize düşen, bu toprağa düşen şehit kanının hakkını vermek. Onlar canlarını verdiler bizimde bu vatana en iyi şekilde hizmet etmemiz gerekir. Bu yaptığımız işte bu hizmetin bir parçası, bu vatana sahip çıkmanın bir göstergesidir” şeklinde konuştu.
"HER AĞACIN BİR SAHİBİ VAR"
Fidan dikimi sonrası konuşan Başkan Hasan Akgün, Mardin ve Diyarbakır’daki terör saldırılarında şehit düşen asker ve polisleri hatırlatarak, “Şu anda 9 şehidimiz adına bütün şehitlerimizin hatırası için 9 tane yan yana ağacı birlikte dikmek bizlere nasip oldu. Bu hem güzel bir faaliyet hem de şehitler adına dikiyoruz. Bir taraftan üzülüyoruz, bir taraftan da bir yeşil yaşam ile faaliyet yapıyoruz. Bu ağaçların özelliği her ağacın bir sahibi var, üzerine plakaları ve 9 şehidimizin isimleri takılacak. İstanbul’a yine bir akciğer parçacığı yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz bu buruk günümüzde. Büyükçekmece kişi başına 120 metre kare alanı olanı Türkiye ve dünyadaki örnek bir ilçedir. Bu yeşil alan kuşağını devam ettirmenin mutluluğu yaşıyoruz. İnşallah gelecek kuşaklara daha iyi bir çevre bırakmak için bu uğraşımızı ve gayretimizi devam ettireceğiz” dedi.
“ŞEHİT AİLELERİNE SABIR DİLİYORUZ”
Askerler ile birlikte ağaç diken Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara şehitlerin unutulmadığını söyleyerek, “Ağaç dikme töreninde şehitlerimizin de unutulmaması bu vatanımız için, toprağa düşmüş şehitlerimiz adına bize gurur verdi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine de sabır diliyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, Büyükçekmece’de bundan sonraki süreçte evlenecek çiftler ve doğacak her çocuk için ağaç dikileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.