Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polat, darbecilerin yaraladığı Enes’i ziyaret etti

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Enes Gün’ü ziyaret etti. Burada konuşan Polat, “Darbecilerin karşısına Rabia işaretiyle çıktı. Duyarlı bir vatandaşımızın yapması gerekeni...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Enes Gün’ü ziyaret etti. Burada konuşan Polat, “Darbecilerin karşısına Rabia işaretiyle çıktı. Duyarlı bir vatandaşımızın yapması gerekeni yaptı. Enes kardeşimiz ile gurur duyuyoruz” dedi.
Darbe girişiminin ertesi günü 2. Ordu Komutanlığı’nda darbeci askerlerin ateş ile yaralanan Enes Gün’ü tedavi gördüğü Turgut Özal Tıp Merkezinde ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat geçmiş olsun dileklerini iletti.
Darbeciler tarafından vurulduktan sonra Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Hastanesi’nde tedavisi devam eden Enes Gün, hasta yatağında Rabia tişörtünü hiç çıkartmıyor. Enes Gün’ün sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Başkan Polat, Gün ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Darbeye dur demek için meydanlardaki gösterilere katılan Enes’in tanka ve tüfeğe karşı mücadele vermesinin anlamlı olduğunu ifade eden Polat, “Vatan için, millet için, demokrasi için bedenini tankın, tüfeğin karşısına siper eden bu halkın ferdi olmaktan onur duyuyorum. Enes kardeşimizde üzerindeki Rabia işaretiyle kurşunların hedefi oldu. Kardeşimizi bu hassas davranışı nedeniyle tebrik ediyorum. Rabia işaretinin bizdeki anlamı, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatandır, dört değerimizden de taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.
Türkiye’yi sonuna kadar savunacaklarının altını çizen Polat, “Bir kısım teröristin yaptığı bu alçak eyleme karşı duran insanlarımızdan Allah razı olsun. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için nice insanımız şehit düştü, gazi oldu. Bayrağımızı en yüksek şekilde dalgalandıran şehitlerimiz, gazilerimiz ve bu uğurda mücadele eden insanlarımızdan Allah razı olsun. Tarih işte bu cesur yürekli, onurlu insanları altın harflerle yazacak. Rabbim dinine, vatanına, milletine sahip çıkan insanların sayısını artırsın. Bu aziz milletimiz yiğittir ve bayrağı katiyen yere düşürmeyecektir” şeklinde konuştu.
Darbenin asıl amacının Türkiye’nin Suriye ve Irak gibi parçalanması olduğunu belirten Polat, “Ülke olarak Suriyelilere ve Iraklılara evimizi, yurdumuzu açtık, misafir olarak kabul ediyoruz. Darbenin amacı bizim de Suriye ve Irak gibi olmamızdı. FETÖ de, PKK da, İŞİD de ve tüm terör örgütlerinin de temel hedefi budur. Dünyanın dört bir tarafındaki İslam Ümmeti bizimle beraber ve bize dua ediyorlar. Biz ümmetin son kalesi durumundayız. Bu millet öyle kolay kolay teslim olmaz. Demokrasiyi, özgürlüğü, milli iradeyi, sokakları bırakmayan bir halkımız var Allah’ıma hamd olsun. Şehitlerimizin de gazilerimizin de aileleri bize emanetler. Şehitlerimiz al bayrağımızın rengini biraz daha kırmızılaştırdı, gazilerimiz de al bayrağımızın yere düşmemesi için canlarını ortaya koydular. Enes kardeşimiz de gurur dolu bir şekilde hayatını sürdürecek, şimdi daha güçlü. Rabia işaretiyle darbecilerin karşısında duran kardeşimizin bu duyarlılığını takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.
Darbecilerin yaraladığı Enes Gül ise “Rabbim herkese şehitlik ve gazilik nasip etsin. Darbeciler bize karşı müdahale ederken onlara Rabia işareti yaptım ve ardından vuruldum. Şu anda çok iyiyim, biz özgürlüğümüzden asla taviz vermeyiz” dedi.
Oğlu Enes ile gurur duyduğunu ifade eden baba Abdullah Gün, “Benim yedi çocuğum var, hepsi bu ülkeye feda olsun, evlatsız yaşarız ama vatansız yaşayamayız. Vatanımızı ve bayrağımızı kimseye çiğnetmeyiz. Bu uğurda bizim de canımız feda olsun” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.