Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK’ya şiddet eylemlerine son verme çağrısı

Diyarbakır’da aralarında akademisyen, kanaat önderi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu 61 kişi tarafından yayımlanan ortak bildiride, terör örgütü PKK’ya şiddet eylemlerine son verme çağrısı yapıldı.Diyarbakır’da...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da aralarında akademisyen, kanaat önderi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu 61 kişi tarafından yayımlanan ortak bildiride, terör örgütü PKK’ya şiddet eylemlerine son verme çağrısı yapıldı.
Diyarbakır’da aralarında akademisyen, kanaat önderi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu 61 kişi tarafından ortak bildiri yayımlandı. Bildiride, “Son günlerde peş peşe gelen bombalama eylemleri toplumu derinden sarsıyor, hepimizi üzüntüye sevk ediyor ve aynı zamanda endişeye kapılmamıza neden oluyor. Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan bu eylemleri kınıyoruz. Her bombalama eylemi demokratik siyaset alanlarını daraltıyor. Her ölüm bizi çözümden biraz daha uzaklaştırıyor. Şiddeti, bir bütün olarak, reddediyoruz. Bu bağlamda PKK’yı şiddet yöntemlerini terk etmeye ve şiddet eylemlerine bir an önce son vermeye çağırıyoruz” denildi.
Sivil siyaset sahasının genişletilmesi gerektiğine dikkat çekilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:
“15 Temmuz’daki meş’um darbe girişiminin püskürtülmesini, demokratik siyasi zeminin inşası için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Bu çerçevede başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan’ı, muhalefet liderlerini, Meclis’i ve sorumluluk sahibi her kişi ve kurumu Kürt meselesinin çözümü için diyalog ve işbirliğini ilerletecek adımlar atmaya davet ediyoruz. Bizler, toplumsal uzlaşmayı pekiştirmeyi, demokratik ölçütleri yukarıya taşımayı ve sorunları barış içinde çözmeyi hedefleyen bütün çabalara destek olmaya ve her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.