Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK Mezarlığının Çevre Duvarları Yıktırıldı

Hakkâri Valiliğinin yıkılmasını istediği, belediyenin çevre düzenlemesi için çalışma başlattığı PKK mezarlığının çevre duvarları yıktırıldı.Sümbül mahallesinde terör örgütleri PKK ile YPG üyelerine ait mezarlığın çevre...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PKK Mezarlığının Çevre Duvarları Yıktırıldı
Hakkâri Valiliğinin yıkılmasını istediği, belediyenin çevre düzenlemesi için çalışma başlattığı PKK mezarlığının çevre duvarları yıktırıldı.
Sümbül mahallesinde terör örgütleri PKK ile YPG üyelerine ait mezarlığın çevre duvarları, polis gözetiminde iş makineleriyle yıkıldı. Hakkari Valiliği daha önce belediyeye yazdığı yazıda mezarlığın yıkılmasını talep ederken, bu talebe belediye yetkilileri mezarlığın aileler tarafından yaptırıldığını ve birçok ilde bu mezarlığa emsal oluşturabilecek mezarlıklar bulunduğunu ve yıkılmasının söz konusu olamayacağını iletti.
Valilik kararında ısrar edince, belediye mezarlığın çevre düzenlemesi için harekete geçip yapılacak düzenleme işini bir firmaya verdi. Firma görevlileri dün çevre düzenlemesi çalışması için mezarlığa giderken, valilik kararıyla İl Özel İdaresine ait iş makineleri yoğun güvenlik önlemi arasında mezarlığın çevre duvarını kaldırdı.
Konuyla ilgili valilik ve belediyeden henüz bir açıklama yapılmadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.