Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pilottan kuleye ’drone’ ihbarı

Atatürk Havalimanı’nın uçuş güzergahında bir drone gören pilot, kule görevlileriyle irtibata geçerek durumu ihbar etti.Drone olarak bilinen uzaktan kumandalı mini insansız hava araçları, tehdit unsuru oluşturmasına rağmen Atatürk Havalimanı’na...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk Havalimanı’nın uçuş güzergahında bir drone gören pilot, kule görevlileriyle irtibata geçerek durumu ihbar etti.
Drone olarak bilinen uzaktan kumandalı mini insansız hava araçları, tehdit unsuru oluşturmasına rağmen Atatürk Havalimanı’na iniş kalkış gerçekleştirecek uçakların güzergahlarına girmeye devam ediyor. Yapılan uyarılara ve yaptırımlara rağmen bazı şahıslar bilinçsiz olarak drone uçuruyor.
Son olarak bugün Atatürk Havalimanı’nı kullanan bir uçağın pilotu, Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçerek Beylükdüzü sahil tarafından drone uçurulduğu bilgisini verdi. Bunun üzerine kule görevlisi ihbarı yapan pilota durumu rapor edeceği iletti.
Daha önce Atatürk Havalimanı’nda tel örgülerin üzerine İngilizce ve Türkçe olarak yazılan "Drone Uçurmak Yasaktır" levhası konulmuş ancak bu uyarı da bilinçsizce drone uçurulmasının önüne geçememişti. Atatürk Havalimanı üzerinde kameralı uzaktan kumandalı hava aracı ile uçurarak görüntü çektiği gerekçesiyle bir kişi hakkında "Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.