Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pilottan Kuleye: “Bir Şey Kuşları Çekiyor”

Atatürk Havalimanı ve çevresinde çok sayıda kuş sürüsü olduğunu gören pilotun, trafik kontrol merkezine yaptığı "Çok fazla sayıda kuş sürüsü var, sanırım bir şey kuşları çekiyor bilginize" anonsu dikkat çekti.Leylek göç dönemi...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk Havalimanı ve çevresinde çok sayıda kuş sürüsü olduğunu gören pilotun, trafik kontrol merkezine yaptığı "Çok fazla sayıda kuş sürüsü var, sanırım bir şey kuşları çekiyor bilginize" anonsu dikkat çekti.
Leylek göç dönemi nedeniyle alarma geçen Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz günlerde kuş sürüleri bir THY uçağının pisti pas geçmesine yol açmıştı. Bugün de Atatürk Havalimanı çevresinde görülen çok sayıda kuş sürüsü tehlikeli anlar yaşattı. Bugün iniş yapan bir uçağın pilotunun Atatürk Havalimanı ve çevresinde gördüğü kuş sürülerini kuş diyaloğu dikkat çekti.
Özellikle Florya pist başlarında yoğun kuş sürüleri görülürken bir pilot kuleye, "Çok fazla sayıda kuş sürüsü var görebiliyor musunuz oradan? anonsunu yaptı.
Bunun üzerine kontrolör, "Takip ediyorum efendim, hemen ikaz edeceğim tekrar" cevabını verdi.
Pilot ise "Sanırım bir şey kuşları çekiyor bilginize" dedi.
Kule görevlileri pilotlara ise "Şu an 3.5 (Florya pist başı) sol hattında demin bayağı bir kuş vardı, şu an temiz gözüküyor sizin görüşünüz nedir" diye sorarak kuş sürülerinin yerleriyle ilgili bilgi almaya çalıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.