Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pentagon, göçmen çocuklara ev sahipliği yapacak

ABD’de göçmen çocukların, ebeveynleri ile birlikte kalmalarına izin veren ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni kararnamesinden sonra Pentagon göçmen aileleri askeri üstlerde ağırlayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

ABD’de göçmen çocukların, ebeveynleri ile birlikte kalmalarına izin veren ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni kararnamesinden sonra Pentagon göçmen aileleri askeri üstlerde ağırlayacağını açıkladı.

Savunma Bakanlığı yetkilisi, Pentagon’un ABD-Meksika sınırını yasa dışı olarak geçtikten sonra gözaltına alınan 20 bin göçmen aileye çocukları ile birlikte askeri üslerde konut sağlamayı kabul ettiğini, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı’nın yer istediğini ve Pentagon’un bunu desteklemeyi kabul ettiğini söyledi. Çocukları barındırmak için hangi askeri üslerin kullanılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Sağlık ve İnsani Servisler Bakanlığı (HHS), çocuk göçmenler için potansiyel konut olarak dört askeri üssü olabileceği değerlendirmesinde bulundu. Bunların üçünün Teksas’ta Fort Bliss, Goodfellow Hava Kuvvetleri ve Dyess Hava Kuvvetleri Üssü, dördüncüsünün ise, Arkansas’taki Little Rock Hava Kuvvetleri Üssü olabileceği belirtildi.

Washington Başsavcısı Bob Ferguson yaptığı açıklamada, Seattle’ın güneyindeki SeaTac şehrinde federal bir hapishanede, 200 göçmen tutuklunun çocuklarından ayrılan kadınlar da dahil olmak üzere tahliye edildiğini, ayrılıkların çocukların ve ebeveynlerinin haklarını ihlal ettiğini ve uygulamaya son verilmesinin yeni imzalanan kararnamenin hukuki kaygıları çözmediğini söyledi.

Massachusetts, Kaliforniya, Maryland, Oregon, New Mexico, Pennsylvania, New York, New Jersey ve Minnesota Valileri ABD-Meksika sınırında bulunan Ulusal Muhafız güçlerini çekeceklerini ve yaşanan insanlık dramı için Trump yönetimine dava açacaklarını, dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramının takipçisi olacaklarını ayrı ayrı ilan etti.

Öte yandan, ABD’de ülkeye yasa dışı giren göçmen çocuklarının ebeveynlerinden ayrılması tartışmaları dünya gündemini meşgul ederken, ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın göçmen çocukların Teksas eyaletinde kaldığı bir tesisi ziyareti sırasında "Gerçekten umursamıyorum. Ya sen?" yazan ceketi tepki çekerek tartışma oluşturdu. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Melanie’nin ceketinin arkasında yazan ’gerçekten umursamıyorum ya sen?’ yazısı sahte medyanın haberlerine göndermedir. Melanie onların ne kadar ikiyüzlü olduklarını anladı ve onları artık sahiden umursamıyor" ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.