Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pendik Belediyesi’nden Emeklilere Arıcılık Eğitimi

Pendik Belediyesi tarafından emekli vatandaşlar için başlatılan arıcılık kursu yoğun ilgi gördü. Boş vakitlerinde arıcılığa dair her şeyi öğrenme imkanı bulan emekliler, eğitim sonunda sertifika da alacakPendik Belediyesi, sosyal sorumluluk...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pendik Belediyesi tarafından emekli vatandaşlar için başlatılan arıcılık kursu yoğun ilgi gördü. Boş vakitlerinde arıcılığa dair her şeyi öğrenme imkanı bulan emekliler, eğitim sonunda sertifika da alacak
Pendik Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında emekli vatandaşlara arıcılık hakkında her şeyi öğrenebileceği kurs programı açtı. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin projeyle ilgili olarak“Emekliliği sosyal hayatın içinde olan insanlar bugün balcılığa değer katmak için buradalar. Ümit ediyorum ki çok iyi bir sezon geçireceğiz” dedi.Başkan Şahin, emekli vatandaşlara verilen eğitimi denetlemek  ve  bilgi almak amacıyla ilçe sınırları içindeki Göçbeyli’nde gerçekleşen kurs alanını ziyaret etti. Başkan Şahin burada arıcılık eğitimi alan vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. Şahin, kovanların bulunduğu alanı vatandaşlarla gezerek arıcılık eğitmeninden bilgi aldı.
“İKİNCİ BAHARLARININ GERÇEK BİR BAHAR OLMASI LAZIM”
Başkan Şahin burada yaptığı konuşmada, “Bu aslında bir projenin parçası. Gençler, yaşlılar ve çocuklarla ilgili çalışmalarımız var. Yaptığımız çalışmalarda Pendik’te dinamik yaşlıların daha çok olduğunu gördük. Onların ikinci baharlarının gerçek anlamda bir bahar olması lazım. Üretime katkılarının olması lazım. Aynı zamanda onları kent yaşamı içinde değil de kır yaşamı içinde daha sağlıklı tutabiliriz. Hem üreten insanlar olarak sağlıklı olurlar, hem de aynı zamanda hareket eden insanlar olarak bedenen sağlıklı olurlar” ifadelerini kullandı.
Başkan Şahin konuşmasının devamında projenin önemine dikkat çekerek, “Türkiye’de tarımsal anlamda çok sayıda fırsatlar var. Bu fırsatlar arasında da en pratik olanlardan biri balcılık. Hemşehri derneklerimiz de bu işe sahip çıktılar. Tarım Bakanlığımız bütün ekipleriyle bu işe destek verdi. İlkinde bile çok doğru bir iş yaptığımızı çok iyi sonuçlar aldığımızı gördük. Emekliliği sosyal hayatın içinde olan insanlar bugün balcılığa değer katmak için buradalar. Ümit ediyorum ki çok iyi bir sezon geçireceğiz” şeklinde konuştu.
TOPLAM 80 SAAT SÜREN ARICILIK EĞİTİMİ
Tarım Danışmanı Ülkü Ergüt ise, “Burada ruhu genç bedeni yaşlı insanlarımıza arı eğitimi veriyoruz. Buradaki amaç olabildiğince ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek. En azından kendi ürünlerini üretebilmek, kendi ev halkına kaliteli bal yedirmek” dedi. Ergüt kurs sonunda arıcılık eğitimi alanların ya balcılık alanında daha fazla çalışacağını ya da kendi ailelerine bal üretebilecek pozisyona gelebileceklerini söyledi. 50 kişinin üzerinde emekliye arıcılık eğitimi verdiklerini belirten Ergün, kursun 80 saatlik bir uygulama olduğunu kaydederek, kurs programı hakkında şunları söyledi: “Burada emeklilerimiz bir kere arıyı tanıyor. Arıların her birinin görevinin ayrı olduğunu bilmiyorlardı. Ne zaman bal üreteceklerini öğreniyorlar. Ne zaman ürün alabileceklerini, hangi ürünün arının ürettiğini öğreniyorlar.”
“ÖĞRENCİLİK YILLARIMIZI YENİDEN YAŞIYOR GİBİYİZ”
Pendik Belediyesi’nin açtığı arıcılık kursuna katılan emekli vatandaşlardan biri olan Ahmet Korkmaz, Pendik Belediyesi’ne ve Başkan Şahin’e arıcılık kursu açtığı için teşekkür ederek, “Öğrencilik yıllarımıza yeniden yaşıyor gibiyiz. Sabah derse geliyoruz, öğleden sonra uygulamalardayız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.