Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pelitalan’a saniyede 8 litre su

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre’nin Pelitalan Mahallesi’nde başlattığı sondaj çalışmalarını tamamlayarak, analiz için su numune alımını gerçekleştirdi. 230 metre sondajdan temin edilen suyun veriminin saniyede 8 litre olduğu ölçülürken...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pelitalan’a saniyede 8 litre su

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre’nin Pelitalan Mahallesi’nde başlattığı sondaj çalışmalarını tamamlayarak, analiz için su numune alımını gerçekleştirdi. 230 metre sondajdan temin edilen suyun veriminin saniyede 8 litre olduğu ölçülürken mahallenin 40 yıl su sıkıntısı yaşamayacağı öğrenildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelindeki vatandaşların yaz aylarında su sıkıntısı çekmemesi için yeni sondajlarla şimdiden önlem alıyor. Bu kapsamda MASKİ, Yunusemre ilçesine bağlı Pelitalan Mahallesi’nde artan kullanıma bağlı olarak yaşanan su yetersizliği sorununu da ortadan kaldırıyor. Bu amaçla İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nca mahallede başlatılan sondaj çalışması tamamlandı. 230 metre kuyu derinliğine sahip sondajdan temin edilen suyun verimi ise saniyede 8 litre olarak ölçüldü. Elde edilen suyun insani tüketim kriterlerine uygunluğunun belirlenmesi için numune alım işlemleri yapılarak, laboratuvara teslimi gerçekleştirildi. Gelecek sonuçlar ışığında suyun bağlantısı yapılarak kullanıma açılacak.

“Bundan sonra 40 yıl su sıkıntısı çekmeyiz”

Pelitalan Mahalle Muhtarı Arif Şenocak, “Mahallemizde artan nüfus ve kullanımdan dolayı mevcut sondajımız yetersiz geliyordu. MASKİ’ye başvurumuzu yaptık. Geldiler, araştırdılar ve yeni bir kuyu açıldı. Güzel de suyumuz çıktı. Bundan sonra 40 yıl su sıkıntısı çekmeyiz.Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin tüm çalışmalarından çok memnunuz. Yapılan hizmetlerin tamamı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a, şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.