Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Patrik Bartholomeos, Ortodoks Kilisesinin Sinod Toplantısı İçin Girit’e Gitti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks Kilisesi’nin Kutsal ve Büyük Sinodu’na katılmak üzere özel uçakla İstanbul’dan Girit’e gitti. Bartholomeos, Rusya Ortodoks Kilisesi’nin, toplantıya katılmayacağını söyledi.Fener Rum Patriği...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks Kilisesi’nin Kutsal ve Büyük Sinodu’na katılmak üzere özel uçakla İstanbul’dan Girit’e gitti. Bartholomeos, Rusya Ortodoks Kilisesi’nin, toplantıya katılmayacağını söyledi.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks Kilisesi’nin Kutsal ve Büyük Sinod Toplantısı’na katılmak üzere özel uçakla Atatürk Havalimanı’ndan Yunanistan’ın Girit Adası’na gitti. Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bartholomeos, 50 yıldır hazırlık yaptıkları toplantıyla ilgili "Hepinize iyi Ramazanlar. Allah dualarınızı, ibadetlerinizi kabul etsin. Girit Adası’na hareket ediyoruz. Bazı kardeş kiliseler bu toplantıya katılmayacaklarını bildirdiler. Biz ümit ediyoruz ki son anda kararlarını değiştirip bu toplantıya katılırlar. Bir sorunları varsa gelsinler orada konuşsunlar. Ortodoksları temsil edecek olan bu toplantı Hristiyanlar için çok mühimdir. Asırlardan beri böyle bir toplantı yapamadık. Cenevre’deki toplantımızda bunu kararlaştırdık. Maalesef 3-4 tanesi gelmeyeceklerini beyan etti. Mesuliyet onlara aittir. Biz barış, birlik, beraberlik isteyen kiliseyiz. Biz bu iyi niyetle toplantıya gidiyoruz" dedi.
"İSTANBUL’DA GEÇİRECEKLERİ GÜZEL GÜNLERİ KAYBETTİLER"
Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Krill’in, yaşanan uçak krizi nedeniyle toplantının İstanbul’da yapılmasını istemediğini kaydeden Bartholomeos, "Türk-Rus ilişkilerinin şuan kötü durumda olduklarını söyleyerek, bahane ederek gerek Cenevre’deki gerekse Girit’teki toplantımız İstanbul’da yapılacaktı. Değiştirmek zorunda kaldık. Onlara bir jest yaptık. İstanbul’da geçirecekleri güzel günleri onlar kaybetti, biz de patrikhane olarak kaybettik. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Başkan Putin’e bu günlerde sıcak tebrik mesajı gönderdiler. İnşallah bu mesajlar ikili ilişkilerin düzelmesine vesile olur. Hepimiz bütün ülkeler arasında özellikle komşu ülkeler arasında barış ve iş birliği istiyoruz" diye konuştu.
RUSYA TOPLANTIYA KATILMIYOR
Rusya Ortodoks Kilisesi’nin yine de toplantıya katılmayacağını söyleyen Bartholomeos, "Ruslar gelmiyor. Bulgar kilisesi ve Gürcistan gelmiyor. 10 kilise geliyor. 4 kilise gelmiyor. Belki bir değişiklik olabilir. Sebep olarak hazır olmadıklarını belirttiler. İmzalayacağımız metinleri düzeltelim daha sağlam olsun. Onları orada yapabilirdik. Son anda mazeret çıkartıyorlar. Pek ciddi değildi bu mazeretler" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.