Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Patrik Bartholomeos Kapadokya’da Pazar Ayini Yönetti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizm merkezlerinden olan Kapadokya’da pazar ayini yönetti.Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde pazar...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Patrik Bartholomeos Kapadokya’da Pazar Ayini Yönetti
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizm merkezlerinden olan Kapadokya’da pazar ayini yönetti.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde pazar ayini yönetti. Bartholomeos tarafından yönetilen pazar ayinine geçtiğimiz yıllara göre katılımın az olduğu gözlendi. Ayine İstanbul’dan ve Atina’dan yaklaşık 50 kişi katılırken, 2 saat süren ayinde Patrik Bartholomeos tarafından şaraba bandırılan ekmek ayine katılanlara tattırıldı.
Ayin sonrasında Rumca ve Türkçe olarak konuşan Patrik Bartholomeos, kendilerine destek veren hükümete teşekkür etti. Patrik Bartholomeos, “Hükümetimizin ve ilgili bakanlıkların izin ve yardımlarıyla bir kez daha Kapadokya’nın büyülü atmosferini teneffüs etme ve Yüce Rabbimize şükretme fırsatını bulduk. Yeni hükümetimize bu nedenle teşekkür eder, başarılar dileriz. Ülkemiz tarihi zenginliği ile güzellikleri ile misafirperverliği ile tüm dünyanın itibar ettiği bir konumdadır. Bunun değerini iyi kavramak ve bizlere miras kalan değerleri en azından insan emeğine ve insanlık kültürüne saygı ile muhafaza etmek gerekmektedir. Tüm İslam alemine mukaddes huzur dolu bir Ramazan ayı dilemekteyiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.