Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Patlamada Hayatını Kaybeden Üniversiteli Genç Toprağa Verildi

Ankara’da otobüs beklerken düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Kerim Sağlam’ın cenazesi, memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde toprağa verildi.Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da otobüs beklerken düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Kerim Sağlam’ın cenazesi, memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde toprağa verildi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü son sınıf öğrencisi olan 23 yaşındaki Kerim Sağlam, Ankara’da ablası ve annesinin yanına gitmek için otobüs beklerken meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybetti. Okulunda başarılı olan ve önümüzdeki ay Erasmus programı kapsamında İtalya’ya gitmeye hazırlanan gencin menfur saldırıda hayatını kaybetmesi ailesini yasa boğdu. Sağlam’ın cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından memleketi Tokat’ın Turhal ilçesine getirilerek Ray Mahallesi Kültür ve Dayanışma Cemevi morguna konuldu. Cemevi önünde taziyeleri kabul eden baba Hüseyin Sağlam, Ankara’ya giden oğlunun annesi ve ablasının yanına gittiğinin ikinci günü meydana gelen saldırıda hayatını kaybettiğini söyledi.
"YAVRUM HAYALLERİMİ ALDIN GÖTÜRDÜN"
Kerim Sağlam’ın cenazesi, cemevi önüne getirilerek helallik alındı. Alevi Dedesi ve Dayısı Gülabi Özev tarafından okunan duanın ardından Sağlam’ın annesi Fatma Sağlam, ablaları Pınar ve Damla tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ağıtların yükseldiği cenazede anne ve ablaların feryatları yürekleri dağladı. Anne Fatma Sağlam, “Yavrum, hayallerimi aldın götürdün. Ben seni İtalya’ya gönderecektim. Yavrum, mekanın cennet olsun. Kerimim” diye gözyaşı döktü.
Cemevinde helallik alındıktan sonra Kerim Sağlam’ın cenazesi şehir mezarlığına getirildi. Turhal İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazı sonrasında oğlunun tabutuna son kez dokunan Fatma Sağlam, gözyaşlarına boğuldu. Cenazeye Tokat Valisi Cevdet Can, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ile çok sayıda vatandaş katıldı.
37 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında Kerim Sağlam’ın ablası Pınar Sağlam’ın sosyal medya hesabından, “Ciğerimi söküp de gittin. O bombalar bana gelseydi, ben öleydim gardaşım” şeklindeki paylaşımı okuyanları duygulandırmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.