Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parklara Halı Sererek Yere Çöp Atanlara Mesaj Verdiler

Tokat’ta düzenlenen etkinlikte yere çekirdek kabuğu ve çöp atanları uyarmak, duyarlılık oluşturmak amacıyla halı serildi.Yeşilırmak kenarı Şehitler Anıtı çevresindeki parklarda Türk Hava Kurumu Tokat Şubesi tarafından ‘Havada, Karada,...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Parklara Halı Sererek Yere Çöp Atanlara Mesaj Verdiler
Tokat’ta düzenlenen etkinlikte yere çekirdek kabuğu ve çöp atanları uyarmak, duyarlılık oluşturmak amacıyla halı serildi.
Yeşilırmak kenarı Şehitler Anıtı çevresindeki parklarda Türk Hava Kurumu Tokat Şubesi tarafından ‘Havada, Karada, Suda Temizlik’ başlığı altında etkinlik yapıldı. Tokat Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri tarafından yere atılan çekirdek kabukları başta olmak üzere, poşet, bardak, ambalaj atıkları vb. çöpler toplandı. Temizlenen yerlere ise THK gönüllüleri yanlarında getirdikleri halıları serildi. İnsanların evlerinde çekirdek yiyerek kabuğunu yere atmadığını aynı davranışı sokakta, parklarda da göstermesi gerektiği mesajı verildi.
“BANKLARIN ÖNÜNE VE PARKLARA HALI VE KİLİM SERİYORUZ BU BİR MESAJDIR”
THK Tokat Şubesi Başkanı Veli Gökyıldız, çevre temizliğinin önemini vurgulamak istediklerini söyledi. Havaların ısınması ile parklar ve mesire alanlarına çıkan insanların sebep oldukları çevre kirliliğini de yine evlerindeki gibi kendilerinin gidermesi, temiz bulmak için temiz bırakılması gerektiğini vurgulamak istediklerini ifade eden Gökyıldız, “O yüzden de bankların önüne ve parklara halı ve kilim seriyoruz bu bir mesajdır. Çevremiz ve dünyamız evimizdir, lütfen temiz tutalım. Çevre temizliği, günümüzde dünyanın en önemli sorunları arasındadır. Bu konuda önlemler alınmakta, bilimsel çalışmalar yapılmakta ve çevre örgütleri kurulmaktadır. Bütün bunların temel amacı, insanları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmektir” dedi.
DUYARLILIĞI ARTIRMAK İÇİN PARKLARA HALI SERDİ
THK Tokat Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Esin Tuna, insanların evinde yediği çekirdeğin kabuğunu yere atmadığına dikkat çekerek, “Ama bazı insanlar parkta yediği çekirdeğin kabuğunu yere atıyor. Evde yapmıyorsak parkta da yapmamız gerektiğini düşündüğümüz için belediye görevlileri ile ortaklaşa bir etkinlik düzenledik. Onlar çekirdek kabukları ve çöpleri süpürdüler bizde süpürülen yerlere halı serdik. İnsanlar halıya ayakkabıyla bile basmakta çekindi. Demek ki parkların halı kaplı olması gerekiyor. Parklara halı desenli taşlar mı döşenmesi gerekiyor veya sembolik bazı alanların halı ile kaplanması mı gerekiyor, bu çevre duyarlılığına dikkat çekerek insanları caydırmak için bilemiyorum?” diye konuştu.
Tokat Belediyesi temizlik görevlisi Yakup Çörekçi ise parklardaki en büyük sıkıntını çekirdek kabukları, dondurma külah ve ambalaj kağıtlarının yere atılması olduğunu ifade ederek, "Çekirdek çimlerin arasına girdiği için temizlenmesi zor ve çimlere de zarar veriyor. Bu konuda zor durumda kalıyoruz. İnsanları uyardığımız da ise ’sizin işiniz’ diyerek kısa ve öz cevap vererek bizleri tersliyor" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.