Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paris’ten 72 Gün Önce Bisikletle Yola Çıkan Çift Bilecik’e Ulaştı

Fransa’nın başkenti Paris’ten 72 gün önce çift kişilik kişilik bisikletleri ile yola çıkan Flore Bonvalot ve Martin Perrin’in son durağı Bilecik oldu.Mühendis Flore Bonvalot ile Martin Perrin çiftinin Bilecik durağı öncesi konaklama...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Paris’ten 72 Gün Önce Bisikletle Yola Çıkan Çift Bilecik’e Ulaştı
Fransa’nın başkenti Paris’ten 72 gün önce çift kişilik kişilik bisikletleri ile yola çıkan Flore Bonvalot ve Martin Perrin’in son durağı Bilecik oldu.
Mühendis Flore Bonvalot ile Martin Perrin çiftinin Bilecik durağı öncesi konaklama yeri Bursa’nın İznik ilçesi oldu. Önceki gün 30 kilometrelik yolculuk sonrası Bilecik’e ulaşan çifti, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilci Hakan Yavuz karşıladı. Bir gece Bilecik’te konaklayan ekip, Bileciklilerle toplu iftar yaparak, yöresel ürünlerinin tadına baktılar. Bugün de tarihi Saat Kulesinin bulunduğu Bilecik Belediye Başkanlığı binasının bahçesine gelen Fransız çifte, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, üzerinde Osmanlı Tuğrası bulunan bir tabak ve Bilecik’e özgü ve tanıtıcı hediyeler taktim etti.
SÖĞÜT’E GİDEREK ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİNİ ZİYARET EDECEKLER
72 gün önce Paris’ten yola çıktılarını ve bir çok ülkeyi geçerek 9 gün önce Türkiye’ye giriş yaptıkları anlatan Fransız çift, “Bilecik’ten sonraki durağımız Söğüt, Nallıhan, Ankara ve belki Kapadokya olacak. Daha sonra Ankara’dan uçakla Paris’e döneceğiz. Bisikletle seyahat etmekten hoşlandığımız için böyle bir dünya gezisine karar verdik. Yeni insanlarla tanışmak için yola koyulduk. Türkiye’de de arkadaşım da var zaten. Türk halkı çok misafirperver ve insanları çok hoş” dediler.
“HAYATLARINDA İLK DEFA SABAH KAHVALTIDA ÇORBA İÇTİLER”
Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilci Hakan Yavuz ise; Fransız arkadaşlarının 72 gündür yolda olduğunu belirterek, “9 gündür Türkiye’deler ve Türk insanından çok memnun kalmışlar. Avrupa ve Balkanlardan sonra Türkiye’ye gelmişler. Buradan da Söğüt, Nallıhan, Beypazarı ve Ankara’ya geçecekler. Belki Kapadokya’ya da gideceklermiş. Bilecik’te ki 30’uncu yabancı misafirlerimiz. Fransa’dan gelen 8’inci misafirlerimiz. Misafirlerimiz özel bir bisikletle geldiler buraya. Bu bisiklet çift kişilik ve tandem deniliyor. Bilecik Belediyesinin bahçesine gelmemizin sebebi; burası Bilecik’in tarihini, kültürünü özetliyor. Dün akşam Ramazan dolayısıyla toplu iftar programına katıldık. Bilecik’in mevsimsel gıdalarını sunduk. Yedikleri güllacı çok beğendiler. Hayatlarında ilk defa sabah kahvaltıda çorba içtiler. Bilecik’e özgü Osmaneli ayva lokumu taktim ettik. Bilecik doyasını çok beğenerek, Bilecik’e İznik’ten geldiler. Akşam karşıladım kendilerini ve çadırlarını kurarak kaldılar. Bugün de yola çıkacaklar” dedi.
Konuşmanın ardından Fransız çift, Bilecik Belediyesinin bahçesinde bulunan Bilecik’in eski fotoğraflarını gezidikten sonra hazırlıklarını tamamlayarak Söğüt ilçesine doğru yola koyuldular. Burada Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin türbesini de ziyaret edecek olan Fransız çift, yollarına devam edecekler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.