Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Pardon’ Diyerek Emekliliğini İptal Ettiler

Bilecik’in Bozüyük İlçesindeki Bir Seramik Fabrikasında 15 Yıl Çaliştiktan Sonra Silikozis Hastalığına Yakalanan Ve İşten Çikartilan Ali Çetin'in 1 Yıl Önce Aldığı Raporla Verilen Malulen Emeklilik Hakkı İptal Edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Pardon’ Diyerek Emekliliğini İptal Ettiler
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki bir seramik fabrikasında 15 yıl çalıştıktan sonra silikozis hastalığına yakalanan ve işten çıkartılan Ali Çetin’in 1 yıl önce aldığı raporla verilen malulen emeklilik hakkı iptal edildi.
45 yaşındaki Ali Çetin, 2014 yılında yapılan tespitler sonrasında verilen rapor doğrultusunda malulen emekli oldu. Ancak bir yıl sonra 2015 yılında kendisine Eskişehir SGK’dan gönderilen yazıyla Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesinde tekrar kurula girmesi istendi. İddialara göre, sağlık kurulunun daha önce verdiği yüzde 48’lik rapor aynı kurul tarafından bu defa yüzde 8’e düşürülerek Çetin’in emekliliği iptal edildi.
Ali Çetin, "Hastalandığım yetmiyormuş gibi bir de emekliliğim iptal edildi" diyerek olanlara tepki gösterdi. Çetin, “Hastalığımız her yönüyle ispatlı bir şekilde bizi esir almışken, yüzde 48 malullük raporu verilmişken 1 yıl sonra ne oldu da her şey tersine döndü anlayamadım. Araştırmalarıma göre usulsüz emekli olanlar için yapılan operasyon kapsamında hakkıyla emekliliğini hak eden benim gibi birçok vatandaş mağdur olmuş. Ben 21 yıllık çalışmışlığım sonrasında silikozis hastalığına yakalanarak verilen malullük raporu doğrultusunda emekli oldum. Yani anlayacağınız kurunun yanında yaş da yanmış. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Evliyim ve iki çocuğum var, ailemi geçindirmek zorundayım. Psikolojimin bozulmasıyla psikolojik tedavi almaya başladım, ruhsal çöküntü içerisine girdim. Üç aydır maaş alamıyorum. SGK tarafından maaşım kesildiği tarihten sonra aldığım son 2 ayki emekli maaşımı da geri istiyorlar. Avukatım Gülseren Tekeş vasıtasıyla dava açtık. Şu an işsizim ve rahatsızlığım dolayısıyla kimse de iş vermiyor. Bu konuda yetkililerimizi göreve davet ediyor ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” diye dert yandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.