Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Papağan berberde çıraklık yapıyor

Malatya’da bir berberde sahibi ile birlikte çalışan papağan görenleri hayrete düşürüyor. Adeta bir çırak gibi çalışan papağan, müşterilerden bahşiş de alıyor.Malatya’da Nuriye Mahallesi’nde 17 yıldır berberlik yapan Eray Cangönül,...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Papağan berberde çıraklık yapıyor

Malatya’da bir berberde sahibi ile birlikte çalışan papağan görenleri hayrete düşürüyor. Adeta bir çırak gibi çalışan papağan, müşterilerden bahşiş de alıyor.

Malatya’da Nuriye Mahallesi’nde 17 yıldır berberlik yapan Eray Cangönül, 1 yıl önce Jako cinsi papağanı sahiplendi. Kısa zaman içinde berber dükkanının maskotu haline gelen ‘Cemil’ isimli papağan hem işlerde ustasına yardım etmeye başladı hem de üstün maharetleri ile müşterilerin ilgi odağı haline geldi.

Gün boyu ustasının omzunda müşterilere hizmet eden ve ustasının bütün komutlarını harfiyen yerine getiren papağan, sevimliliği ile dükkanın müşteri sayısını bir anda ikiye katlarken yaptığı hizmet ile de ustasının yükünü hafifletiyor. Kağıt verip, ustura tutan şirin papağan verdiği hizmetin sonunda müşterilerden bahşiş almayı da unutmuyor.

Türünün en zeki hayvanı olarak bilinen Cemil isimli papağan, yaptıklarıyla müşterileri kendine hayran bırakırken berber ustası Eray Cangönül, bu gidişle papağanını kalfalığa terfi ettireceğini söyledi.

Papağanının omuza çıkarak traşlarda kendisine yardımcı olduğunu belirten Cangönül, ”Geldiği zaman 5 aylıktı, şimdi bir yaşında. Geldiğinden beri işlerimizde bize yardımcı oluyor. Kağıt veriyor, usturayı tutuyor, bunun yanında yaptığı taklitler ve konuşmalarla da müşterilerimizin ilgi odağı oluyor. Özellikle çocuklar papağanı çok seviyor. Kendisi dükkanımızın neşe kaynağı. Sabah 08.00’de dükkanı beraber açıyoruz, akşam saat 21.00’e kadar bizimle beraber burada duruyor. Papağanımız türünün en akıllısı” diye konuştu.

Papağanın yaptıklarının müşterileri hayretlere düşürdüğünü aktaran Cangönül, papağanın işini yaptıktan sonra müşterilerden bahşiş bile aldığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.