Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Panorama 1326 Bursa’ artık bir dünya markası

Osmangazi Belediyesi'nin Dünyanın Tam Panoramik En Büyük Müzesi ‘panorama 1326 Bursa’ Fetih Müzesi, Unesco'da İdealkent Ödülü'ne LÂyık Görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Panorama 1326 Bursa’ artık bir dünya markası

Osmangazi Belediyesi’nin dünyanın tam panoramik en büyük müzesi ‘Panorama 1326 Bursa’ Fetih Müzesi, UNESCO’da İdealkent Ödülü’ne lâyık görüldü.

Henüz 1 yıl önce kapılarını açmasına rağmen 110 ülkeden 700 bin ziyaretçiyi ağırlayan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne, şehrin turizm, kültür ve ekonomik hayatına yaptığı katkı sebebiyle Avrupa Birliği Kent Araştırmalar Enstitüsü tarafından Uluslararası İdealkent Ödülü verildi.

Şehre pozitif katkı sağlayan projelere verilen İdealkent Ödülleri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO’nun Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan genel merkezinde takdim edildi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin kazandığı İdealkent Ödülü’nü Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Barbara Toce’dan aldı.

Kısa sürede Bursa ve Türkiye’nin gururu olmanın mutluğunu yaşadıklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hayata geçirdikleri vizyon projelerle Osmangazi’de refah seviyesinin her gün yükseldiğini belirtti. Bursa’nın kültür merkezi hüviyetinde olan müzenin, şehri hem ülke, hem de uluslararası zeminde öne çıkardığını anlatan Başkan Dündar, Bursa’nın turizm potansiyelini arttırdıklarını kaydetti. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin sanat, mühendislik ve mimarî tasarımı ile dünya mirasına da büyük katkı sunduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Paris ile Bursa geçmiş mirası açısından benzerlik taşıyor. Biz de şehrimizdeki dokuyu öne çıkarıyoruz. Paris’in turizm ve tarih zenginliği gibi şehrimizdeki Osmangazi ilçemiz de bir turizm mâdeni sayılır. Şimdiki hedefimiz ise, Hisar bölgesinde yapacağımız çalışmalar olacak ve eminim yine çok konuşulacak bir eser ortaya çıkaracağız” dedi.

Yüzde 35 enerji tasarrufu ile ’yeşil’ müze

360 derece dairevî döngü içerisinde fetih gününü resmeden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, 42 metre çapındaki kubbesi ile de dünyanın tam panoramik en büyük müzesi. Bursa’nın tarihî hanlar bölgesi, Ulucami ve Hisar Bölgesi’nin yer aldığı tarihî aksın başlangıç noktası olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, aynı zamanda yüzde 35 enerji tasarrufu sağlayan çevreci mimarîsiyle de dikkat çekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.