Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palandöken, "Her yolcu seyahat sigortasını kontrol etmeli"

Kurban Bayramında 9 günlük tatil olması nedeniyle yurtiçinde turizm hareketliliğinin yaşanacağını ve milyonlarca insanın tren, uçak, otobüs gibi toplu taşıma araçları ile seyahat edeceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurban Bayramında 9 günlük tatil olması nedeniyle yurtiçinde turizm hareketliliğinin yaşanacağını ve milyonlarca insanın tren, uçak, otobüs gibi toplu taşıma araçları ile seyahat edeceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Her yolcu seyahat edeceği firmadan biletini alırken koltuk numarasını ve adını mutlaka kontrol etmeli. Vatandaş, araçları sigortalı olduğundan yetki belgesi sahibi firmaları tercih etmelidir" dedi.
"Seyahat edenler bilete mutlaka isimlerini yazdırmalı"
Bazı firmaların, aile ve grup halinde yapılan seyahatlerde tek bir bilet kestiğini ve o bilete bir kişinin ismi yazılarak kaç koltuk satılmışsa o koltukların numarasının yazıldığını, bu uygulamanın yanlış olduğunun altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Seyahat esnasında her yolcu için isminin yazılı olduğu ayrı ayrı bilet kesilmeli. Kesinlikle bir bilete toplu olarak tek isim ve toplu koltuk numarası yazılamaz. Çünkü kaza anında sigortadan faydalanacak kişinin bilette ismi yazılı olması gerekir. Bilette ismi yazılı olmayan sigortadan faydalanamaz" diye konuştu.
"Hastanelerde kazazedenin seyahat sigortası sorgulanmalı"
Kazazedelerin tedavilerinin mutlaka seyahat ve koltuk sigortalarından karşılanması gerektiğinin önemine işaret eden Bendevi Palandöken, "9 günlük Kurban Bayramı tatili ve sonrasında 2016-2017 eğitim ve öğretim yılın başlaması sebebiyle iç turizmde çok yoğun haraketliliğin yaşanması da kaçınılmaz. Tatil bitiminde yaşanacak haraketlilik ve trafik kazalarında yüzde 30-40 artış getiriyor. Ülkemizde 354 otobüs firması 8 bin 500’e yakın otobüs ile yolcu taşımacılığı yaparken, sadece bu Kurban Bayramında 10 milyon vatandaşı 200 bini aşan seferlerle gidecekleri yere taşıyacaklar. Buna ek olarak okulların açılmasını da düşünürsek trafikteki yoğunluk normal zamana göre 10 katı aşması bekleniyor. Güvenli ulaşım aracı olan otobüslerin, 2015 yılının ilk 6 ayında ölümlü ve yaralamalı 126 bin 138 kazanın sadece yüzde 2,63 oranındaki kısmına karıştığı tespit edilmiştir. Ancak toplu taşıma araçlarının karıştığı trafik kazalarında nedense seyahat sigortasına ait poliçelerin hastanelere tedavi sırasında ibraz edilmediği ve yaralıların kendi özel sağlık sigortalarından tedavi edildikleri görülüyor. Hastane görevlilerinin mutlaka yaralıların hastaneye intikal etmesinin ardından seyahat sigortalarını sorgulaması gerekmektedir. Tedavi giderlerinin başka sigorta sözleşmeleri ile teminat altına alınmış olsa bile, kaza durumunda söz konusu giderler öncelikle seyahat sigortasından karşılanmalıdır. Bu nedenle her bilete isim yazdırmak sorumlu vatandaşlığın gereğidir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.