Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palandöken, “Elektrik başta olmak üzere su ve doğalgaz faturalarında indirim şart”

Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken (sağda), "elektrik Başta Olmak Üzere Su Ve Doğalgaz Faturalarına İndirim Şart" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Palandöken, “Elektrik başta olmak üzere su ve doğalgaz faturalarında indirim şart”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yüksek elektrik, su ve doğal gaz faturaları esnaf ve sanatkarların ortak sorunu olmaya devam ediyor. Elektrik başta olmak üzere su ve doğalgaz faturalarına indirim şart” dedi.
TESK Genel Başkanı Palandöken, elektrik ve su faturalarına yansıtılan ek ücretlendirmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yüksek elektrik ve su faturalarına indirim yapılmasının artık kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Palandöken, “Yüksek elektrik, su ve doğal gaz faturaları esnaf ve sanatkarların ortak sorunu olmaya devam ediyor. Elektrik başta olmak üzere su ve doğalgaz faturalarına indirim şart. En önemlisi faturalara yansıtılan hizmet bedeli, saat okuma ve şube yolu bedeli gibi haksız olarak tahsil edilen ücretler zaman kaybedilmeden kaldırılmalıdır” diye konuştu.
Palandöken, bugüne kadar vatandaşlardan yasal olmayan yollarla tahsilat yapıldığının mahkemece tespit edildiğini belirterek, “Her türlü vergi ve harcın ancak yasayla alınabileceğini, elektrik faturalarındaki iletim, dağıtım, perakende satış ve sayaç okuma bedellerinin yasal dayanağı olmadan yıllarca tahsilatı yapıldı. Şimdi ise bu tür tahsilatların alınmaması için hükümetten destek bekliyoruz. Daha önce haksız olarak tahsil edilen ve Yargıtay tarafından iptal edilen bedellerin hak sahiplerine geri ödenmesi gerekir” şeklinde konuştu.
Esnaf ve sanatkarlara uygulanan yüksek ticarethane tarifesinin indirilmesi gerektiğini kaydeden Palandöken, şuan en yüksek elektrik ve su bedelini esnaf ve sanatkarların ödediğini ifade ederek, “Doğalgaz fiyatları yüzde 10 düşmesine rağmen elektrik fiyatlarında hiçbir düşüş olmadı. Eskiden her zaman elektrik fiyatlarının altında kalan su fiyatları son dönemde elektrikle yarışır hale geldi. Esnafın maliyetlerinde bir indirim yok. Oysa esnaf ve sanatkarın sermayesinin ne kadar kısıtlı olduğu ortada. Diğer kesimlere uygulanan indirimli fiyatlar esnafımıza da mutlaka uygulanmalı. Çünkü anayasanın eşitlik ilkesine ve esnaf ve sanatkarın korunmasına ilişkin 173’üncü maddesine göre esnafa diğerlerinden farklı tarife uygulanması aykırı bir durumdur” değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.