Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgecan’ın Annesi: “Hiçbir Şey Benim Kızımı Geri Getiremez”

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşice öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken’in cezaevinde öldürülmesine, Özgecan’ın annesi...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşice öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken’in cezaevinde öldürülmesine, Özgecan’ın annesi Songül Aslan’ın tepkisi, “Hiçbir şey benim kızımı geri getiremez” oldu.
Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nde silahlı saldırıya uğrayan Özgecan’ın katili Suphi Altındöken’in ölmesi, babası Necmettin Altındöken’in ise ağır yaralanması olayına Aslan ailesinin tepkisi birer cümle oldu. Özgecan’ın annesi Songül Aslan, “Hiçbir şey benim kızımı geri getiremez” derken, babası Mehmet Aslan ise “Öldülerse diyecek bir sözüm yok” demekle yetindi.
“ÇOK BOYUTLU OLARAK ARAŞTIRILMASI GEREKEN BİR OLAY”
Öte yandan, Aslan ailesinin avukatı Sevim Küçük, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en yüksek güvenlikli bir ceza infaz kurumunda böyle bir olayın meydana gelmesinin düşündürücü olduğunu ve çok boyutlu olarak araştırılması gerektiğini söyledi. Avukat Küçük, “Bize gelen bilgilere göre Suphi Altondöken’in öldürüldüğü, babasının da ağır yaralı olduğu şeklinde. Ben hem bir hukukçu hem bir kadın olarak şiddet gören ve öldürülen her kadının acısını içimde sonuna kadar hissediyorum. Ama ne olursa olsun benim düşüncem, şiddet uygulayan ya da kadınları öldüren kişilerin hakkında verilen mahkeme kararlarının hukuk çerçevesinde infazı yönündedir. Zaten bizim mücadelemiz de o, yani bir hukuk mücadelesi veriyorsak hukuki olarak sonuçlanmasıdır. Biz kesinlikle hukuki sürecin devam etmesini düşünüyoruz ve öngörüyoruz. Ama şu ayrı bir soru işareti, Türkiye’nin en yüksek güvenlikli ceza infaz kurumunun havalandırmasında bir ateşli silahla iki tutuklunun vurulması gerçekten düşündürücü. Bu bence çok boyutlu olarak araştırılması gereken bir olay” dedi.
Özgecan davasının henüz kesinleşmediğini, davanın temyiz edildiğini belirten Küçük, “Bizim dava açısından ölen kişi yönünden dava düşecek. Zaten henüz kesinleşmemiş bir dava. Diğerleri yönünden, babanın ağır yaralı olduğu söyleniyor, onlar yönünden dava devam edecek. Dava zaten şu anda temyizde. Zaten hem sanık müdafileri tarafından temyiz edildi hem de hükmedilen ceza miktarı itibariyle zaten temyizi zorunlu olan bir karardır. Şu anda dosya halen Yargıtay’da” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.