Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgecan Aslan Parkuru halk koşusuyla hizmete açıldı

Eyüp Belediyesi tarafından projelendirilen "Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru" İstanbul Caddesi’nde yapılan Esad Edin Halk Koşusuyla açıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı koşu sırasında eğlenceli dakikalar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Eyüp Belediyesi tarafından projelendirilen "Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru" İstanbul Caddesi’nde yapılan Esad Edin Halk Koşusuyla açıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı koşu sırasında eğlenceli dakikalar yaşandı.

Eyüp Belediyesi tarafından projelendirilen "Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru" Göktürk Mahallesi İstanbul Caddesi’nde yapılan Esad Edin Halk Koşusuyla hizmete açıldı. Açılış törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın başta olmak üzere Kemerköy Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Esat Edin’in aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Koşuda, 10-15 yaş, 16-20 yaş ve 21 yaş üstü erkek ve kadın olmak üzere toplam 6 kategoride yarış düzenlendi. Yarışlar Başkan Aydın’ın start vermesiyle başladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı koşu sırasında eğlenceli dakikalar yaşandı. Koşuların ardından Esat Edin’i anlatan bir video gösterimi yapılırken yürüyüş parkuru Başkan Aydın’ın açılış konuşmasıyla hizmete açıldı.

Esat Edin’in Göktürk Beldesi için önemine değinen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bizler vefalı olmak zorundayız, kıymetlerimize geçmişteki değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Esasında tüm hayata bakışımız, tüm medeniyet anlayışımız bu ilkelere dayanıyor. Çünkü geçmişini, kıymetlerini, değerlerini sahiplenmeyen insanların, toplumların bana göre gelecekleri de olmaz. Esat Edin, bu bölgeye gerçekten çok ciddi katkılar sağlamış, bu bölgeye vizyon kazandırmış ve insanlarımızın bu anlamda insanların gönlünde yer etmiş çok kıymetli değerli bir büyüğümüzdür. Dolayısıyla onun adını anmak, onun ilke ve vizyonlarını burada diri tutmak bizim boynumuzun borcudur” dedi

Özgecan Arslan isminin yaşatılması gerektiğinin altını çizen Başkan Remzi Aydın, “Özgecan Aslan kızımız malum arzu etmediğimiz insan tipolojilerinin, arzu etmediğimiz değer yargılarına sahip insanların oluşmaması adına, toplumuzun birlik ve beraberliği adına daha mutlu daha sağlıklı daha güvenli ortamlar oluşturma adına adını yaşatmayı uygun gördüğümüz parkımıza verdiğimiz bir kızımız. İnşallah bu parkımızda bu sağlıklı yaşam parkurumuz da bu ilkeleri diri tutarız, canlı tutarız ve binlerce insanımız, Göktürklümüz buradan faydalanır” şeklinde konuştu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Halk Koşusu sonunda dereceye giren katılımcılara madalya ve kupalarını verdi. Başkan Aydın, parkur alanını Tahsis eden Orman Bakanlığına ve Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.