Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) - Yüksekova’daki enkaz yığınları ekmek kapısı oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hasar gören evlerin enkazı ekmek kapısı oldu.Yüksekova’da 13 Mart’ta ilan edilen ve 30 Mayıs’ta kısmi zamanlı olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı sırasında yıkılan evlerin enkazları, hurdacı...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hasar gören evlerin enkazı ekmek kapısı oldu.
Yüksekova’da 13 Mart’ta ilan edilen ve 30 Mayıs’ta kısmi zamanlı olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı sırasında yıkılan evlerin enkazları, hurdacı çocuklar için ekmek kapısı oldu. Kendi evleri de hasar gören amca çocukları Emrah (15) ile Cengiz Demir (18), sokağa çıkma yasağının kalktığı ilk günden beri ev ev dolaşarak hurda toplayanlardan.
‘Ev eşyası taşırken bir cisim patladı ve parmağımı kaybettim’
Topladığı hurdaları satarak 8 nüfuslu ailesini geçindirdiğini belirten Cengiz Demir, “Burada topladığımız demirlerin kilosunu 30 kuruştan satıp ailemin ihtiyaçlarını karşılıyorum. Aynı zamanda hamallık da yapıyorum. Geçen gün ev eşyaları taşırken arasında kalan bir patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 parmağım koptu. Hastaneden taburcu olduktan sonra tekrar gelip demir toplamaya devam ettim. Ailede benden başka çalışan olmadığı için para kazanmak zorundayım” dedi.
‘Demirin 30 kuruş, boş kovanların kilosu 2 lira’
Babasıyla beraber hurdacılık yaparak 6 kişilik ailelerini geçindirdiklerini belirten sekizinci sınıf öğrencisi Emrah Demir ise, “Şu anda binaların demirlerini de yıkan firma alıyor, ama biz de kıyıda köşede kalanları topluyoruz. Bu yıl okula da gidemedim sokağa çıkma yasağı nedeniyle. Şimdiden gelecek yıl için okul harçlığımı topluyorum. Yıkılan binaların enkazındaki demirleri, yandığı için atılan ev eşyalarına ait hurdaları toplayıp götürüyoruz. Sokaklarda boş kovanlar da var. Demirin fiyatı 30 kuruş ama boş kovanların kilosunu 2 liradan satıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.