Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) Yamaç Paraşütü Dünya Kupasında ilk uçuş şehit Ömer Halisdemir için olacak

Aksaray’da 22-28 Ağustos tarihinde yapılacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Kupası ön eleme yarışmasında ilk uçuş, 15 Temmuz’da darbe girişiminde şehit olan kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray’da 22-28 Ağustos tarihinde yapılacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Kupası ön eleme yarışmasında ilk uçuş, 15 Temmuz’da darbe girişiminde şehit olan kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu kasabasına gerçekleşecek.
Yapılacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Kupası ile bilgiler veren Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, “Kapadokya bölgesi içerisinde en önemli vilayetlerin başında gelen Aksaray’da turizm ve kültürel aktivitelerin arttırılmasına yönelik son yıllar da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu anlamda 2014 Hasan dağı bölgesinde yamaç paraşütü festivali başlatılmıştı. Türkiye şampiyonasından sonra 2016 yılı içerisinde dünya şampiyonası planlanmıştı. 22-28 Ağustos 2016 tarihleri arasında Hasan Dağında dünya şampiyonası gerçekleştirilecek. Dünya’nın muhtelif yerlerinden yirminin üzerinde ülkelerden üst düzey pilotlar geliyor. Yedi gün boyunca her gün farklı bir bölgeye uçuşlar gerçekleşecek. Yedi günün sonunda elde edilen puanlar neticesinde Dünya Kupasının ön eleme puanlaması belirlenmiş olacak. 22 Ağustos Pazartesi günü saat 09.30’da kent meydanında açılış programı gerçekleştirilecek. Bir hafta sürecek şampiyonanın ilk uçuş gününde 15 Temmuz darbe girişimine karşı kahramanca mücadele eden şehit Ömer Halis Demir’in memleketi Çukurkuyu kasabasında gerçekleştirilecek. Yedi gün boyunca devam edecek olan şampiyona 28 Ağustos’ta neticelendirilecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.