Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) Sokak Hayvanlarına Bir Kap Su

Edirne’de termometreler 40 dereceyi gösterirken, sokak hayvanlarının su sorunlarına hayvanseverler yetişiyor. Hayvanları için kentin çeşitli yerlerine konulan su kapları can kurtarıyor.Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel) Sokak Hayvanlarına Bir Kap Su
Edirne’de termometreler 40 dereceyi gösterirken, sokak hayvanlarının su sorunlarına hayvanseverler yetişiyor. Hayvanları için kentin çeşitli yerlerine konulan su kapları can kurtarıyor.
Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Kalender, sokak hayvanlarının yazın en çok sıcaktan etkilenerek hayatını kaybettiğini söyledi. Kalender, Edirne’nin duyarlı halkından konuşamayan canlılar adına bir kap su istediklerini söyledi. Sıcak havalarda 1 gün bile su bulamayan sokak hayvanlarının öldüğünü ya da hastalandığını kaydeden Kalender, “Bir kap su istiyoruz, çok rica ediyoruz. Gölge yer arıyorlar, lütfen onları tekmeleyerek buldukları bu gölge yerlerden kaldırmayalım, rica ediyoruz. En çok ihtiyaçları gölge yerler ve bir kap sudur. Yaklaşık 1 hafta kadar açlığa dayanabiliyorlar ama susuzluğa dayanamıyor. Yaban hayvanları da aynı şekilde gittiğimiz yerlere bir kap su bırakırsak, yaşama şansı tanımış oluruz. Belediyemizin yaptığı su odaklarını lütfen kirletmeyelim. Halkımızdan bazıları pet şişeler atıyorlar, sıkıntı yaşıyoruz. Onları tek yaşam şansı bu, herkesten duyarlılık, merhamet bekliyoruz” dedi.
"EVCİL HAYVANLARI BALKONDA BIRAKMAYIN"
Orman Su İşleri Bakanlığının bastırdığı kaplardan Edirne Şube Müdürünün kendilerine 2 bin 160 tane verdiğini kaydeden Kalender, bin tanesini okullara dağıttık, dağıtmaya da devam ediyoruz. İsteyen herkese de verebiliriz” şeklinde konuştu.
Öte yandan evcil hayvanların bakımını üstlenenlere de önerilerde bulunan Kalender, Balkonlarda bakılan hayvanları güneşten korunması gerekir. Aynı şekilde arabalarda bırakılan evcil hayvanlar sıcaktan ölebiliyor. Balkonda ve arabada bırakmazsak evcil hayvanları çok iyi olur” ifadelerini kullandı.
"KUŞLAR İÇİN DE BALKONLARA SU KAPLARI KOYUN"
Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Ayşen Özkan ise, hayvanlar için çevreye bırakılan su kaplarını devirdiklerinde inanılmaz şekilde üzüldüğünü belirterek, böyle bir vicdana nasıl sahip olabiliriz hala anlamış değilim. Özellikle bu Ramazan ayında lütfen bir kap su balkonlara da koyun kuşlar oradan alsınlar” dedi.
Dernek yönetimi kentin belli başlı yerlerine kaplarla su bırakarak, gördükleri sokak hayvanlarını da ilgi gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.