Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) Küçük Çocuktan Genç Kıza Akıl Almaz Şiddet

Sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan bir video bugün kadına şiddetin ve şiddeti uygulayan kişinin yaşının olmadığını yansıttı. Videoda 5 yaşlarında olduğu tahmin edilen erkek çocuğun abla diye hitap ettiği genç kıza sarf ettiği küfürler...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan bir video bugün kadına şiddetin ve şiddeti uygulayan kişinin yaşının olmadığını yansıttı. Videoda 5 yaşlarında olduğu tahmin edilen erkek çocuğun abla diye hitap ettiği genç kıza sarf ettiği küfürler ve oyuncak arabasıyla ona uyguladığı şiddet görülüyor. Tüm bu olan biteni ise görüntüde yer alan genç kızın annesi olduğu tahmin edilen kişi tarafından çekiliyor.
İlk bakışta kadına şiddet haberlerinin belki de en masumu olarak görülen ancak durumun vahametinden bile birhaber olan görüntüler iç acıttı. Sosyal paylaşım sitesinde yaklaşık 16 saat önce paylaşılan ve kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlenerek tepki içerikli yorumlara neden olan videoda, 5 yaşlarında olduğu tahmin edilen erkek çocuğun, genç kıza uyguladı şiddet görülüyor. Görüntülerin ne zaman çekildiği bilinmiyor ancak, küçük çocuğun genç kızın erkek arkadaşı ile görüşmesi şiddeti fitilini ateşliyor. Küçük çocuk sıklıkla ablasının saçını çekip, ona oynaması için alınan oyuncak aracı ile vurduğu görülüyor. Sık sık genç kıza küfürler sarfeden çocuğun, “ Özür dileyeceksin halandan. Bana cevap verme. Başkaları ile geziyorsun bana cevap veriyorsun. Gezmiyor musun sanki? Dur adı neydi? A….ile geziyorsun. Ağlama bana. Bana bağırma. Sen kimsin de ağlıyorsun bana. Bir daha yaptığın zaman senin canını s….m. Sen hele evlen de o çocukla göreyim. Halanın oğlu ile evleneceksin. Sen p…ç. misin? Görüyor musun halini. Bana bağırma dedim sana. Ağzına s…m. Sen mayyaksın.”
Yazmaya bile utandığımız küfürlerin deyim yerindeyse parmak kadar çocuğun günlük hayatının bir parçası olduğu görülüyor. Normal şartlarda sevgi ve saygı içinde bir aile sıcaklığı ortamında yetiştirilmesi gereken küçük çocuğa aksine şiddeti meşru gösterip desteklendiği de gözlerden kaçmıyor.
16 saat önce paylaşılan video için yapılan yorumlar ise şu şekilde:
- Keşke çocuk sahibi olma ehliyeti diye bir uygulama olsa.
- Burada suç çocuğun değil onu bu psikolojiye sokan çocuğun küfür ettiğinde arkadan kıs kıs güldüğü ve uyguladığı şiddeti normal görün ailesinindir.
- İşte bu yaşta alıştırılıyorlar. Yarın öbür gün de çeker vurur.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.