Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber)yılın Ahisi, Ustaların Ustası Kazım Gilan Seçildi

Edirne’nin yarım asırlık Tava Ciğer Ustası 67 yaşındaki Kazım Gilan, yılın ahisi seçildi.Edirne Valiliği Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, bu yıl Ahilik Haftası’nın 23-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanacağını belirterek, yılın...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber)yılın Ahisi, Ustaların Ustası Kazım Gilan Seçildi
Edirne’nin yarım asırlık Tava Ciğer Ustası 67 yaşındaki Kazım Gilan, yılın ahisi seçildi.
Edirne Valiliği Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, bu yıl Ahilik Haftası’nın 23-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanacağını belirterek, yılın ahisinin Tava Ciğer Ustası Kazım Gilan olduğunu söyledi. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında çeşitli ziyaretler yapılacak, yılın ahisine şed kuşatılacak.
Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Ahilik Haftası etkinlikleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 23 Mayıs Pazartesi günü Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni yapılacağını ve vatandaşlara deva-i misk dağıtılacağını kaydetti. 24 Mayıs Salı günü Esnaf Odaları Birliği Salonunda Ahilik Kültürü ve günümüze yansımaları konulu konferans verileceğini belirten Altun, hafta kapsamında Halk Eğitim Merkezinde şed kuşanma töreni yapılacağını söyledi. Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, bu yıl ahi adayları arasından Ciğerci Kazım Gilan’ın yılın ahisi seçildiğini açıkladı. Geçen yıla oranla değişik bir program olmadığını belirten Altun, "Bu kutlamaların asıl yeri Kırşehir ama sembolik olarak diğer illerimizde de kutlanıyor. Ahilikte çırak, kalfa, usta safhalarında geçmiş olunması gerekiyor" dedi.
1962 YILINDA ÇIRAK OLARAK İŞE BAŞLAMIŞTI
Edirne’nin yarım asırlık tava ciğer ustası 67 yaşındaki Kazım Gilan ise yılın ahisi seçilmekten mutluluk duyduğunu belirtti. 1962 yılında çırak olarak başladığı ciğerci mesleğine 1964 yılından beri usta olarak devam ettiğini ifade eden Gilan, 53 yıldan bu yana sürdürdüğü mesleğine yetiştirdiği elemanlarla birçok usta kazandırdı. Bugün hala ciğer tavasının başında müşterilerine hizmet sunan Kasım Usta, yılın ahisi seçilmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Edirne’de geçen yıl sanayi sitesi esnaflarından Hamdi Eryener yılın ahisi seçilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.