Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Yavru ayı yoğun bakıma alındı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan yavru ayı, Van’a getirilerek yoğun bakıma alındı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Bitlis’in Tatvan ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan yavru ayı, Van’a getirilerek yoğun bakıma alındı.

Tatvan ilçesindeki ormanlık alandan yerleşim bölgesine inen yavru ayı, tedavi için Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. İHA muhabirine konuşan YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, yavru ayının aşırı şekilde soğuğa ve yağışa maruz kaldığını belirterek, “Bitlis’te vatandaşlar tarafından bulunan ve henüz bir aylık civarında olan ayı yavrusu, merkezimize getirilerek yoğun bakım ünitemizde tedavi altına alındı. Hastamızın ne kadar süre ile yağmura maruz kaldığı ya da neden annesinden ayrıldığı noktasında bir bilgimiz yok, ancak yavru ayıyı bulan vatandaşlar evlerinde ısıttıklarını söylediler. Bizler de 3-4 gündür tedavisine burada yoğun bakım ünitemizde devam ediyoruz. Enfeksiyonu kontrol altına alabilirsek, tekrar Doğa Koruma Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğümüzle birlikte yavru ayıyı doğaya kazandıracağız” dedi.

“Bu bize gelen ikinci vaka”

Yavru ayıda enfeksiyon şekillendiğini ve genel durumunun kötü olduğunu ifade eden Aslan, tedaviye devam ettiklerini ifade ederek, “Hastamızın genel durumu kötü. Soğukta kalması münasebetiyle enfeksiyon şekillenmiş, tedavisi uzun zaman alır. Bizler yine de tedaviyi sürdüreceğiz. Bu bize gelen ikinci ayı vakası, diğer yavru ayımız ölmüştü” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi’ne inen yavru ayı, vatandaşlar tarafından fark edilerek, Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiş, daha sonra ise tedavi için Van’a getirilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.