Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Yaşlılara 5 yıldızlı otel konforunda huzurevi

Antalya’daki özel huzurevinde yaşlılara uygulanan kötü muamele sonrasında Kayseri’de 175 yaşlıyı barındıran Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi, 5 yıldızlı otelleri aratmayan hizmeti ile dikkatleri çekiyor.Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’daki özel huzurevinde yaşlılara uygulanan kötü muamele sonrasında Kayseri’de 175 yaşlıyı barındıran Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi, 5 yıldızlı otelleri aratmayan hizmeti ile dikkatleri çekiyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2002 yılında açılan Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi, 69’u kadın olmak üzere 175 yaşlıya ev sahipliği yapıyor. 52 personel ile faaliyetlerini yürüten huzurevinde, yaşlılara farklı menülerde günde 3 öğün yemek veriliyor. 5 yıldızlı otelleri aratmayan Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nde kalan yaşılar da hizmetlerden dolayı memnun.
"Yaşlılarımız başımızın tacı"
Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi Müdürü Osman Özgür Güvenç, "Yaşlılarımızın huzurevinde daha iyi zaman geçirmelerini, daha güzel vakitler harcamaları için çabalıyoruz. Moralleri yerinde olsun istiyoruz. Güzel, anlamlı anılar biriktirsinler istiyoruz. Çabamız ve mücadelemiz genellikle bu oluyor. Fiziki anlamda 14 bin metrekarelik bir alana hitap ediyoruz. Huzurevinin içerisinde yemek hizmeti, temizlik hizmeti, barınma hizmeti, sağlık hizmetinin dışında hamam hizmetimiz de var. Burada toplum karakteristiğimizde yer alan hamam sefası algısını da hissettirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında bina içerisinde sportif ve sosyal faaliyetlerimiz oluyor. Ayrıca, bilgi yarışmaları da düzenliyoruz. İnşallah her zaman gelip katılım göstermenizi de bekleriz. Bunların dışında dışarıda gezilerimiz oluyor. Yani Kayseri’de muhtelif anlamda bütün gezi yerlerine pikniklere götürüyoruz. Misafirlerimizi Erciyes Dağı’na çıkarıyoruz. Bütün kayseri’deki kültürel faaliyetlerden yararlanıyorlar. Nerede hangi program sanatsal ya da kültürel faaliyet varsa bunları da huzurevindeki sakinlerimize daha iyi zaman geçirebilmesi için mümkün mertebe kullanmaları için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Düzenli olarak ilaçlıyoruz"
Güvenç, "Bizim için burası çok önemli. Çünkü burası toplu yaşam yeri. Haliyle insanların birçok alanda bazı hastalık taşıma özellikleri var. Birde sulu yerler ki enfeksiyon oluşma noktalar var. İlaçlama burada zaten muntazam yürümek zorunda. Bütün kullandığımız maddeler dahi Sağlık Bakanlığı’nın biodisal yönetmeliğine uygun ürünler alarak onların daha hijyenik daha temiz bir ortamda yaşamaları için sunmaya çalışıyoruz. Huzurevleri bence çok fazla ön plana çıkarmaları gereken bir kurum, çünkü enfeksiyonun yayılması bu tür toplu yaşam yerlerinde özellikle yaşlıların olduğu yerlerde çok fazladır. Biz geçen günlerde bir laboratuvara sürüntü örnekler göndererek buradaki mikrobiyolojik canlıların sıkıntılı olanların durumunun analizini yaptık. Çok şükür huzurevimiz o anlamda problemli bir noktada değil. Özellikle hamam bölgelerimiz, tuvalet bölgelerimiz de dahil. Temizlik faaliyetleri orada yapıldı. Sürüntü örneklerinden alıntılar yapıldı, ölçümler yapıldı. Çok şükür sıkıntı yok" diye konuştu.
"Türkiye’deki huzurevlerinden farklıyız"
Huzurevi sakinlerinden hiçbir ücret almadıklarını belirten Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi Müdürü Osman Özgür Güvenç, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bütün halkımız her zaman davetlidir. Her zaman bekleriz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi sayesinde buranın maddi anlamada hiçbir şeye ihtiyacı yok. Zaten 2 özelliğimiz ile Türkiye’de biz bütün huzurevlerinden farklıyız. Ücretsiz huzureviyiz ve evli çiftleri direk olarak alma imkanına sahibiz. Halkımızın manevi desteğine sınırsız ihtiyacımız var."
"Kendi evimizden rahat"
Huzurevi sakinlerinden 64 yaşındaki Recep Suna da, huzurevinde çok rahat olduklarını kaydetti. Suna, "1 yıldan beri buradayım. Burada gün içerisinde gazete okuyoruz. Eğlenceler düzenleniyor. Oturma salonumuz var ve orada oturuyoruz. Arkadaşlarla beraber eğleniyoruz. Personelinden en aşağısına kadar herkes elinden geleni yapıyor. Sağlıkçısı, temizlikçisi, aşçısı, bulaşıkçısı yani anamın evinden 100 sefer iyi burası. Kendi evimden iyi o kadar rahatım. Her konuda hangisine varsak hepsi her isteğimizi yapıyor. ’Yapmıyor’ diyen olursa yalan söyler" diye konuştu.
"Çok hürmet görüyoruz"
90 yaşında ki Ükaşe Mutlu ise "Bu huzurevimizin çok rahatını görüyoruz. Görevlilerimizden ve amirlerimizden çok hürmet görüyoruz. Çok temiz ve çok iyi. Rahatız burada. Yemeklerde çok güzel çıkıyor. Temizlik hususunda da çok iyi. Bize ’Sen de öte git’ diyenimiz yok. Üst amirlerimizden de çok memnunuz. Yani evimizden rahat. Belediyemize Allah çok versin. Belediyemizden iki otobüs gelir pikniğe gideriz. Birine kadınlar biner birine erkekler biner. Ali dağı, Erciyes, Kıranardı ve Pınarbaşı’na gittik. Konya’ya gittik. Buralara götürüyorlar. Çok memnunuz. Görevlilerimiz olsun personellerimiz olsun sevgi saygı hürmet gösteriyorlar" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.