Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Uzmanlar keneye karşı uyardı

Aksaray’da, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı virüsü taşıyan kene vakalarına karşı uzmanlar vatandaşı uyardı. Zaman zaman ölümle bile sonuçlanabilen kene vakalarına karşı açık renkli...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray’da, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı virüsü taşıyan kene vakalarına karşı uzmanlar vatandaşı uyardı. Zaman zaman ölümle bile sonuçlanabilen kene vakalarına karşı açık renkli kıyafetler giyilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kene ile karşılaşılması halinde kesinlikle çıplak elle dokunulmaması gerektiğini belitti.
Aksaray Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Müge Gençel, bağ, bahçe, tarla ve orman gibi riskli alanlara giderken açık renkli kıyafetler giyilmesi gerektiğini belirterek, “Mümkünse o alanlarda uzun çizmeler giyin. Kapalı kıyafetler giyinin. Hayvanların üzerindeki kenelere, kan ve idrarına çıplak elle kesinlikle dokunmayın. Bu tarz riskli alanlardan döndükten sonra vücudunuzda kene olup olmadığını kontrol edin. Elbiselerinizi çıkarın, dikkatlice vücudunuzun tüm alanlarını özellikle dizlerin arkasını, koltuk altlarını, saç diplerini, enseyi kıvrık bölgeleri kasıklar dahil kontrol ederek kene olup olmadığına bakın. Eğer kene varsa sakın çıplak elle dokunmayın. Bir bez veya kumaş yardımıyla keneyi çıkardıktan sonra en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Kene tutulması yaşadıysanız birkaç gün sonrasında ateş, halsizlik, karın ve baş ağrısı, ishal, üşüme, titreme gibi herhangi bir bulgu yaşarsanız yine aile hekiminize veya sağlık kuruluşuna başvuruda bulunun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.