Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Ünlülerin Korumasından “Güvenlik Zafiyeti” Yorumu

Uluslararası Güvenlik Uzmanı Savaş Menteş, Ankara’da 37 vatandaşın hayatını yitirdiği patlamayla ilgili “güvenlik zafiyeti” iddialarını “Buna benzer 12-13 canlı bomba yakalandı. Demek ki istihbaratımız çok iyi çalışıyor” diye...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Ünlülerin Korumasından “Güvenlik Zafiyeti” Yorumu
Uluslararası Güvenlik Uzmanı Savaş Menteş, Ankara’da 37 vatandaşın hayatını yitirdiği patlamayla ilgili “güvenlik zafiyeti” iddialarını “Buna benzer 12-13 canlı bomba yakalandı. Demek ki istihbaratımız çok iyi çalışıyor” diye yanıtladı.
Mike Tyson’dan Michael Jakcson’a, Michael Schumacher’den Cristiano Ronaldo’ya kadar pek çok ünlünün güvenliğini sağlayan ‘Ünlülerin koruması’ lakabıyla anılan Uluslararası Güvenlik Uzmanı Savaş Menteş, Ankara’da 37 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı İHA için yorumladı. Bu tarz eylemleri planlayanların güvenlik güçlerinden 2-0 önde olduklarını ifade eden Menteş, “Bu işi yapanlar daha önce oraya gelip tespit yapmışlardır. Neden pazar günü 18.45? Neden başka saat değil? Ben 10 önce ordaydım ve aynı saatte oradan geçtim. Verilmiş sadakalarım varmış. Öyle bir yerde patlattılar ki köprünün altı, otobüs durağı var, çiçekçiler var, park var. Orası Ankara’nın merkezi. Yaşanan olay çok acı” dedi.
“İSTİHBARATIMIZ ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR”
“Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 güvenlik yoktur” diyen Menteş, “Polisimiz ve askerimiz çok iyi çalışıyor. İstihbarat birimlerimizin de daha iyi organize olması gerekiyor. Çünkü karşı taraf çok organize çalışıyor” diye konuştu. Bombalı saldırıdan sonra ortaya atılan “güvenlik zafiyeti” iddialarını yorumlayan Menteş, “Artık particiliği bir kenara bırakıp kenetlenmemiz gerekiyor” dedi. Daha önce birçok canlı bombanın yakalandığını hatırlatan Menteş, şunları söyledi: “Buna benzer 12-13 canlı bomba yakalandı. Demek ki istihbaratımız çok iyi çalışıyor. Güvenlik zafiyeti konusunda herkes ahkam kesiyor. Dışarıdan konuşmak çok kolay. Bu işin arkasında büyük devletler var. Amerika’nın göbeğinde bile aynı olaylar yaşanıyor. Burada kalkıp birilerini suçlamak yerine nasıl birlik olabiliriz diye bir araya gelmemiz lazım.”
“İSPİYONCU OLMAMIZ LAZIM”
Teröristlerin artık dağdan şehre indiğini anlatan Menteş, vatandaşları da daha uyanık olmaları konusunda şöyle uyardı: “Bizde ispiyonculuk kötüdür ama artık bizim ispiyoncu olmamız lazım. Terör olaylarıyla ilgili en ufak bilgimizi yetkililere bildirmemiz lazım. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ devri artık bitti. Orada biz olmasak akrabamız, tanıdığımız olabilirdi. Ölenlerin hepsi zaten bu vatanın evladı. AVM’lere, kalabalık yerlere gitmemekle bu iş olmaz. Zaten onların istediği bu. Hayatımızı aynı şekilde sürdürmemiz lazım. Tabi ki kalabalık yerlere giderken daha dikkatli olmamız lazım, onlara meyil vermemek lazım.”
“CANLI BOMBAYI ÇÖZMEK ZOR”
Yurttaşların bir canlı bombayı tespit etmesinin çok zor olduğunu kaydeden Menteş, “Bunu ancak uzmanlar çok iyi bilir. Canlı bomba, canından vazgeçmiş bir insandır, soğukkanlıdır. İğne mi yapıyorlar, hipnoz mu yapıyorlar bu insanları çözmek çok zor. O canlı bombayı AVM’ye girmeden tespit etmek çok önemli” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.