Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Üniversite Öğrencileri Organik Oyuncak Üretmeye Başladı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki Meslek Yüksek Okulu’nda ahşap oyuncak üretmeye başlayan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) üretilen oyuncakları şehit çocuklarına hediye edecek. Doğal bir malzeme olması sebebiyle çocuk sağlığı açısından...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki Meslek Yüksek Okulu’nda ahşap oyuncak üretmeye başlayan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) üretilen oyuncakları şehit çocuklarına hediye edecek. Doğal bir malzeme olması sebebiyle çocuk sağlığı açısından elverişli oluşu, yapısında zararlı hiç bir boya, vernik gibi kimyasal olmayışı ile ahşap oyuncak ve zekâ oyunları tercih ediliyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma MYO’da Ahşap Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen Ahşap Oyuncak Model Tasarımı ve Üretimi projesinde sona gelindi. Merkez öğretim elemanları ve atölye teknik elemanları tarafından ahşap oyuncak model tasarımlarına dayalı üretime başlandı. Merkez bünyesinde yapılacak çalışmalarda doğal ahşap malzemeler kullanılarak, ahşap oyuncak ve zekâ geliştirici materyallerin hem tasarımları hem de üretimleri gerçekleştirilecek.
BEÜ Ahşap Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan çalışma ile Türkiye’de ahşap oyuncak kavramını ve tasarım farkındalığını arttırmak, oyun ve tasarım bileşiminde yaratıcı yeteneklerini geliştirmek, oyuncak sanayinde tasarım bilincine katkıda bulunmak ve ahşap oyuncak uygulamalarını teşvik etme amaçlanıyor.
ORGANİK OYUNCAK
Doğal bir malzeme olması sebebiyle çocuk sağlığı açısından elverişli oluşu, yapısında zararlı hiç bir boya, vernik gibi kimyasal olmayışı ile ahşap oyuncak ve zekâ oyunları tercih ediliyor. Ahşap, desenlerinin çokluğu, kokusu ve tekstürü itibariyle tasarımlarda kurgu, uyum ve hayal zenginliği oluşturuyor. Doğal malzeme olması nedeniyle ahşap çocuklar için en heyecan verici materyallerden biri oldu.
Ahşap oyuncak ve zeka oyunları üretiminin Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü bünyesinde hayata geçmesi sebebiyle gururlu olduğunu belirten Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı şunları ifade etti:
“Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in çok büyük katkılarıyla bu merkez müdürlüklerin çok yoğun bir şekilde çalışmasını talep etti özellikle bölgenin ihtiyacı olan konularda ve bu konulara yönelik yapılan çalışmalarda merkez müdürlükleri aktif hale getirmeye çalışıyor. Laboratuvar ve ekipman anlamında gerekli alt yapı desteğini de vererek merkez müdürlüklerini aktif hale getirmeye çalışıyor. Bu kapsamda da ahşap kültürü uygulama ve araştırma merkez müdürlüğü bünyesinde ahşap dokularla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz fakat son zamanlarda güncel olan ülkemizin çok fazla ithal ettiği özellikle ahşap oyuncaklar anlamında da bir üretim aşamasına geçildi. Amacımız hem bölgedeki var olan kaynakların değerlendirilmesi özellikle kullanılan ağaç türleri bu bölgenin ağaç türleri özellikle ham maddeyi kullanıyoruz. Endüstriyel destek alıp onların atık malzemelerini kullanıyoruz ki bu çok önemli ve böyle burada bir üretim değeri oluşturmaya çalışıyoruz."
ŞEHİT ÇOCUKLARINA HEDİYE GÖNDERİLECEK
BEÜ Çaycuma MYO Malzeme ve Malzeme İşletme Teknolojileri Bölümü Başkanvekili Öğretim Görevlisi Gonca Kaya, model oluşturma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Üretilecek olan ilk oyuncaklardan şehit çocuklarına hediye göndermeyi planladıklarını ifade eden Kaya, şöyle dedi:
“Ürünlerimiz şehit ailelerinin çocuklarına gönderilmek üzere hazırlanıyor. İlk etapta biz bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz. İleri ki aşamalarda farklı alanlarda yine bu ürünlerimizi sunabiliriz. Ben bu projede bize destek veren BEÜ Rektörü Mahmut Özer’e çok teşekkür ediyorum. Kendisinin bu konu üzerinde çok fazla durması bize destek vermesi bizi gayretlendiriyor. Daha da iyi çalışmaların çıkacağını düşünüyorum. Bu daha başlangıç inşallah devamı gelecek."
"DAHA ÇOK ÜRÜN ORTAYA ÇIKACAK"
Uygulama merkezinde kesme, biçme, zımparalama, şekil verme, oyma işlemlerinin yapıldığını ifade eden BEÜ Ahşap Kültür Uygulama ve Araştırma Müdürlüğü Öğretim Görevlisi Kamil Muğla, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Elimizde bulunan iş makineleriyle kesme, biçme, zımparalama, şekil verme, oyma işlemlerinin hepsini yapmaktayız. BEÜ Rektörü Mahmut Özer’in destekleriyle hazırlamış olduğumuz projenin sonuçlanmasıyla daha da çok teknik alt yapıyı güçlendirerek daha çok ahşap oyuncak yapımında kullanmış olacağız. Daha çok ürün ortaya çıkmış olacak."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.