Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Türkiye’nin İlk Zırhlı Gergedanı Samir’in Güneş Keyfi

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Darıca Hayvanat bahçesindeki Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir havaların ısınmasıyla birlikte yuvasının yazlık bahçesine çıkarak keyifli günler geçirmeye başladı.Darıca’da bulunan Faruk...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Türkiye’nin İlk Zırhlı Gergedanı Samir’in Güneş Keyfi
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Darıca Hayvanat bahçesindeki Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir havaların ısınmasıyla birlikte yuvasının yazlık bahçesine çıkarak keyifli günler geçirmeye başladı.
Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkına geçtiğimiz aylarda getirilen Türkiye’nin ilk gergedanı Samir soğuk kış aylarının ardından havaların ısınmasıyla birlikte yuvasının kapalı bölümünden yazlık bahçesine çıkarıldı. Kapalı ortamda bunalan ve açık ve geniş araziye çıkınca keyfi gayet yerinde olan Samir çok sevdiği ağaç dalları ile kimi zaman oyun oynuyor kimi zaman da onları yiyerek karnını doyuruyor. Bahçede bulunan çamurluk alanda keyifli bir şekilde yürüyüş yapan ve zaman zaman koşan Gergedan Samir bahçedeki Hint antilopları ve ördekler ile de uyum içerisinde yaşıyor.
“SAMİR SICAK HAVANIN KEYFİNİ ÇIKARTIYOR”
Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkına Eğitim Sorumlusu Arif Güler, “Havaların ısınmasıyla birlikte Samir artık yazlık bahçesinde arkadaşları ile birlikte sıcak havanın tadını çıkartıyor. Ziyaretçilerimizde bundan çok memnun çünkü sadece Samir’i görmek için gelenler var” dedi.
“SAMİR’E BURADA AİLE ORTAMI OLUŞTURACAĞIZ”
Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir’in kocaman bir alanda yaşadığını belirten Güler, “4 dönümlük bir alanda yaşıyor Samir. Burada Hint Antilopları ve ördekler ile birlikte yaşamını sürdürüyor. Yakın zamanda birde eşi gelecek. Bununla birlikte burada bir aile ortamı oluşturacağız Samir için. Samir mutlu, bizde mutluyuz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir’i görmek için gelen ziyaretçilerden Recep Selvi, “Çok büyükmüş. Bizim beklentilerimizden baya büyük çıktı. Zırhlı olmasına şaşırdık. Kızımla geldiğimizden beri onu yakından takip ediyoruz. Onu fotoğraflıyoruz. Çok ilginç geldi bize. Burada yer almasından da çok mutlu olduk. Sabırla bekliyorduk gelmesini” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.