Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Türkiye’nin İlk Yerli Tır’ı Köfteci Dükkanına Dönüştü

Van’da, 2014 yılında imal edilen Türkiye’nin ilk yerli TIR’ı, köfteci dükkanına dönüştürüldü.Tuşba ilçesinin Abdurrahmangazi mahallesinde ikamet eden servis şoförü İsmail Mescioğlu tarafından 2014 yılında kıt imkanla imal edilen...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da, 2014 yılında imal edilen Türkiye’nin ilk yerli TIR’ı, köfteci dükkanına dönüştürüldü.
Tuşba ilçesinin Abdurrahmangazi mahallesinde ikamet eden servis şoförü İsmail Mescioğlu tarafından 2014 yılında kıt imkanla imal edilen Türkiye’nin ilk yerli TIR’ı, Van halkına hizmet verilmesi amacıyla köfteci dükkanına dönüştürüldü. Edremit ilçesindeki Yeni TOKİ yolu girişine bırakılan TIR’da vatandaşlara çöpşiş ve köfte hizmeti veriliyor. Dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bir babayiğit çıksa da ilk yerli otomobilimizi üretse" sözünden etkilenerek Türkiye’nin ilk yerli TIR’ını ürettiğini belirten İsmail Mescioğlu, “Hayalimde hep bir TIR yapmak vardı. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın sözlerinden ilham alarak bu hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim ve hafta sonları çalışarak kıt imkanlarla Türkiye’nin ilk yerli TIR’ını yaptım” dedi.
Büyük emekle yaptığı TIR’ı destek görememesi nedeniyle satmak zorunda kaldığını ifade eden Mescioğlu, “Hayallerimiz vardı. Bu hayali gerçekleştiremedik ve kimseden destek alamadık. Bu nedenle TIR’ı evin önüne çektik. İki yıl aradan sonra bir arkadaşım köftecilik yapmak istediğini ve TIR’ı satın almak istediğini söyledi. Ben, Van’a bir hizmet olsun, evin önünde çürüyeceğine Van halkına hizmet versin diye sattım” ifadelerini kullandı.
Yetkililerden destek alamadığı için kırgın olduğunu anlatan Mescioğlu, “Yaptığımızın bir sonucunu alamadığımız ve bir neticesine ulaşamadığımız için içimde bir kırgınlık var. Gençlerimizin bu yaptığımızdan ilham alarak daha büyük şeyler yapacağını umuyorum ve bu konuda yetkililerden gençlerimizin önünü açmalarını ve onlara destek olmalarını istiyorum. Çünkü Türkiye, daha yeniliklere layık. İnşallah bu olur” şeklinde konuştu.
Uğraşmayı seven biri olduğunu dile getiren Mescioğlu, bundan sonra bir fayton yapmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.
Türkiye’nin ilk yerli TIR’ını alıp köfteci dükkanına dönüştüren Şenol Çelik de, “İsmail Mescioğlu saygı duyulacak bir emek harcamış. Bizde bunu teşhir edelim, insanlar görsün diye böyle bir iş yaptık. Tanıtım içinde iyi olur dedik. Bu nedenle Türkiye’nin ilk yerli TIR’ın da çöp şiş, köfte ve tavuk hizmeti veriyoruz” dedi.
Açılışın ilk günü olmasına rağmen satışların iyi olduğunu dile getiren Çelik, Van halkını Türkiye’nin ilk yerli TIR’ın da köfte yemeye davet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.