Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Türk Seyyah 4 Yıldır Hiç Para Harcamadan Diyar Diyar Geziyor

Türk seyyah, senelerdir hiç para harcamadan diyar diyar geziyor. Kılık ve kıyafetini görenler ona önce "Hello" diyor, "Aleykümselam" karşılığını alınca da şaşırıyor.30 yaşındaki Ferit Uç, tam dört yıldır Türkiye’yi dolaşıyor....

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Türk Seyyah 4 Yıldır Hiç Para Harcamadan Diyar Diyar Geziyor
Türk seyyah, senelerdir hiç para harcamadan diyar diyar geziyor. Kılık ve kıyafetini görenler ona önce "Hello" diyor, "Aleykümselam" karşılığını alınca da şaşırıyor.
30 yaşındaki Ferit Uç, tam dört yıldır Türkiye’yi dolaşıyor. Üzerinde Anadolu motiflerinden oluşan ilginç kıyafeti ve elindeki asasıyla seyyahları andıran Uç, "evim" dediği sırt çantasındaki tek kişilik çadırında kalıyor. Genç seyyah, para kullanmıyor. Hayatta kalabilmek için elindeki çıkartmaları ihtiyaçları karşılığında takas ediyor. Cep telefonu da kullanmıyor. Karşılaştığı ve samimiyet kurduğu insanların telefonlarını defterine yazıyor sadece. "Günü geldiğinde arar sorarım" diyor. Yolculuk yapmak istediğinde ise otostop çekiyor. Ona Haldun Dormen Tiyatrosu’nda bir süre oyunculuk yapan Egemen Öztoprak eşlik ediyor. İki arkadaş, evlerinden ve ailelerinden uzak, diyar diyar geziyor.
KADIN KUAFÖRÜYDÜ SEYYAH OLDU
İstanbul’da kadın kuaförü olduğunu söyleyen Ferit Uç,"Artık deli gibi sıkılmıştım. Birçok şeyin aynı olduğuna karar kıldım. Sabahtan akşama kadar çalışıyordum. Aldığım parayı evin ihtiyaçlarına ve borca veriyordum. Bir ay çalışıyordum, ancak kazandığımı rahat rahat harcayamıyordum. Bundan dolayı hafakanlar bastı. Bu şekilde gezmeye karar verdim. Cebimde 36 TL ile Şişlide’den Tekirdağ’a giderek ilk adımı attım. Daha sonra param bitince otostop yapmaya başladım. Dört yıldır yollardayım" dedi.
YEMEK KARŞILIĞI ÇALIŞTIM
Genç seyyah, aç kaldığında yemek karşılığında çalıştığını ifade etti. Çayı çok sevdiğini anlatan Ferit Uç, "Kars’a kadar çay için gittiğimi bilirim. Gittiğim her yerin beynimde fotoğrafını çekerim. Çünkü bir fotoğraf makinem yok. Hiç olmadı. Olmasını da çok istiyorum" şeklinde konuştu.
Dört yıldır diyar diyar gezdiğini ve artık buna son vermeyi düşündüğünü söyleyen Uç, "Ailem biraz zor durumda, ev aldılar. Ödemelerde zorluk çekiyorlar. Onlara olan vefa borcumu ödemek için yeniden çalışmaya başlamayı düşünüyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.