Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Terör mağdurlarının buruk bayramı

Güneydoğu’nun çeşitli illerindeki terör saldırıları yüzünden memleketlerini terk ederek, çevre il ve ilçelere yerleşen aileler, bayramı buruk karşıladı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’tan Silopi ilçesine yerleşen...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güneydoğu’nun çeşitli illerindeki terör saldırıları yüzünden memleketlerini terk ederek, çevre il ve ilçelere yerleşen aileler, bayramı buruk karşıladı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’tan Silopi ilçesine yerleşen Leyla Özen, "Bu bayram bizim için çok üzüntülü geçti. Evlerimiz yıkıldı, çocuklarımızın eğitimi geri kaldı" dedi.
Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladığı patlayıcılar yüzünden evlerinden ve memleketlerinden olan aileler, bayramı buruk karşıladı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinden Batman’a yerleşen 6 nüfuslu Bozkurt ailesi, bayramı evlerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşadı. Cemal Bozkurt, evlerinden uzakta geçirdikleri ilk bayram olduğunu ifade ederek, bayrama buruk girdiklerini ve kendileri için bayram olmadığını belirtti.
"200 yıllık geleneğimiz vardı"
Nusaybin’deki bayramları anlatırken gözleri dolan Bozkurt, orada yaşanan bayramların hiçbir yerde yaşanmadığını ve şuanda kendi çocuklarının bile oradaki bayramdan mahrum kaldıklarını söyledi. Nusaybin’deki bayramlarda 200 yıldan beri devam eden bir geleneğin olduğunu anlatan Bozkurt, "Kapımızın önünde bayram yapılmaktaydı. Bizim orada yaşanan bayramlar hiçbir yerde yaşanan bayramlar benzemezdi. Çocukluğumuz da orada geçti. Ama şuan benim çocuklarım bile oradaki bayramdan mahrum kaldı. Umutlarımız bitti. Nusaybin için çok güzel düşüncelerim vardı. Çok güzel yatırımlar yaptım orada ve daha güzel bir gelecek düşünmüştüm Nusaybin için. Ama şuan benim aile fertlerimin her biri Türkiye’nin değişik illerine dağıldı Allah bize yardımcı olsun ve hakkımızı bırakmasın" dedi.
"Buruk ve sıkıntılı bayram geçiriyoruz"
Cemal Bozkurt’un eşi Türkan Bozkurt, yaşanan terör olaylarının kendilerini sadece yurtlarından etmediğini, ailelerinden ve çocukluklarından da kopardığını söyledi. Buruk ve sıkıntılı bir bayram geçirdiklerini anlatan Bozkurt, "Daha önce Nusaybin’deydik. Oradaki bayramlarımız ve çocukluğumuz çok güzeldi. Batman’da buruk ve sıkıntılı bir bayram geçiriyoruz. Olaylar bizi sadece vatanımızdan değil, ailelerimizden ve çocukluğumuzdan bile kopardı. Şuanda her birimiz bir yerlerdeyiz. Ayrı yerlerde üzgün, buruk ve sıkıntılı bayram geçiriyoruz" diye konuştu.
"Yine evsiz kaldım"
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’tan Silopi ilçesine göç eden ve 4 aydır büyük güçlüklerle geçimlerini sağladıklarını anlatan Leyla Özen de, bayramı büyük bir üzüntülü ile karşıladıklarını vurguladı. Evlerini yıkıldığını, çocuklarının eğitimlerinden uzak kaldığını dile getiren Özen, "Şırnak’tan geldiğimiz için psikolojimiz bozuldu. 20 yıldır kiradaydım 1 sene önce ev yapmıştım. Yine evsiz kaldım. Daha tapumu yapmamıştım. Daha eksiklerim kalmıştı. mutfağım tamamlanmamıştı. Bir mutlu oldum, mutlu olmadan mutsuz oldum Olaylar yüzünden" ifadelerini kaydetti.
"Elimizde hiçbir şey kalmadı"
Derme çatma bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini anlatan Mustafa Tok ise, "Eskiden çok keyfimiz vardı. Şimdi bayram geldi keyfimiz yok. Elimizde hiçbir şey kalmadı. Evimiz zarar gördü. Kapı ve pencerelerimiz kırıldı" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.