Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Teknolojiyi mağlup eden sektör ’DVD film’

EDİRNE (İHA) – Teknolojinin günden güne gelişmesiyle birlikte unutulmaya yüz tutan sektörlerin aksine DVD film sektörü, sinema ve filmseverler tarafından ilgi görmeye devam ediyor.Teknolojinin durmak bilmeyen ilerlemesi, birçok alanda ve meslek,...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EDİRNE (İHA) – Teknolojinin günden güne gelişmesiyle birlikte unutulmaya yüz tutan sektörlerin aksine DVD film sektörü, sinema ve filmseverler tarafından ilgi görmeye devam ediyor.
Teknolojinin durmak bilmeyen ilerlemesi, birçok alanda ve meslek, araç ve cihazları piyasadan silse de DVD film sektörü güncelliğini korumayı sürdürüyor. Özellikle ev, yazlık ve iş yeri gibi mekanlarda internet hızlarının değişkenlik göstermesi ayrıca internet üzerinden film ve dizi izleme sitelerinin profesyonelliğini koruyamaması gibi çeşitli sebeplerden dolayı, sinemaseverler hem orijinal olması hem de arşiv oluşturmaları açısından DVD filmlere ilgiyi sürdürüyor.
"Vatandaşlar orijinal DVD film seyretmek istiyor"
9 yıldır DVD film sektöründe hizmet verdiğini belirten Serdar Muhşu, internet kafelerin devrinin bitmesiyle bu sektöre yöneldiğini belirterek, "Daha önceden internet kafelerde çalışıyordum. Orada bu işi yapıyorduk. İnternet kafelerin devri bitince kendi iş yerimi açmak istedim. Bu işlere de ilgili olduğumdan, kafamda vardı bu iş. DVD işi şu anda var. Vatandaş orijinal film seyretmek istiyor, gelip alıyorlar" dedi.
"İnternet fazla etkilemedi"
Muhşu, internetin yaygınlaşmasının kendi sektörünü çok da fazla etkilemediğine değinerek, "İnternet fazla etkilemedi. Daha önce etkilemişti şu anda herhangi bir sıkıntı yok. İnternetlerde takıntı oluyor, başka sorunlar oluyor, eskisi gibi istedikleri filmleri bulamıyorlar onun için orijinal film DVD’lerine yöneliyorlar. Bizim sektörümüz şu anda iyi durumda" diye konuştu.
"Teknolojiye yenik düşmedi"
Teknolojiye yenik düşmeyen sektörler arasında DVD film sektörünün olduğunu dile getiren Serdar Muhşu, "Teknolojiye yenik düşmedi. Şu anda DVD filmlerine rağbet var. Gelenler film alıyorlar, oyun alıyorlar. Televizyonlarında, bilgisayarlarında veya CD-DVD oynatıcılarda seyretmek için harici belleklerine film attırıyorlar. Çocukları için animasyon çizgi filmleri alıyorlar. Özellikle korku, komedi, macera filmlerini tercih ediyorlar. Çocukları için de 8-10-12 yaş grubu animasyon çizgi filmleri tercih ediyorlar. Her kesime hitap ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"Her kesime hitap ediyoruz"
Gelişen televizyon teknolojisi ile birlikte özellikle evlerde DVD film izleme oranının arttığını vurgulayan Muhşu, "Şimdi 3D, 4K televizyonlar çıktı. DVD film sektörünün geleceği devam eder. Yeni ve güncel filmleri takip ettiğiniz sürece iş olur. Gelen müşterilerimiz güncelliğini koruyan ve en son vizyona giren filmleri tercih ediyorlar. Şu anda işletmemizde hemen hemen her türden toplam 3 bine yakın film var" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.