Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Tavsiye ile başladığı kick boksda Avrupa ikincisi oldu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Neval Çavcı, 3 yıl önce akrabalarının tavsiyesi ile başladığı kick boks sporunda Avrupa Şampiyonasında ikinciliği elde etti.Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yakınlarının...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Neval Çavcı, 3 yıl önce akrabalarının tavsiyesi ile başladığı kick boks sporunda Avrupa Şampiyonasında ikinciliği elde etti.
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yakınlarının tavsiyesi üzerine kick boksa başlayan Neval Çavcı, girdiği sınav sonrasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümünü kazanması üzerine Eskişehir’e geldi. Üniversitede spor yapmayı sürdürmek isteyen Çavcı, kick boks hocası Yılmaz Ayar’a ulaştı. Çavcı, girdiği ilk turnuvada Türkiye ikincisi olarak, milli takıma davet edildi. Düzenli antrenmanlarını sürdüren milli sporcu Avrupa Şampiyonasında ikinciliği elde ederek, gümüş madalyanın sahibi oldu. Bir tavsiye üzerine başladığı sporda 3 yıl içinde iki gümüş madalyanın sahibi olan Çavcı’nın yeni hedefi ise Dünya Şampiyonasından madalya ile dönebilmek.
“Kısa sürede bu kadar başarıların geleceğini tahmin etmemiştim”
Spora bir akrabasının tavsiyesi üzerine başladığını belirten milli sporcu Neval Çavcı, kick boksu ilk başlarda profesyonel olarak yapmayı düşünmediği söyledi. Kick boksa spor amaçlı başladığını anlatan Çavcı, “Aslında kısa süredir yapıyorum. Toplamda 3 yıl oldu. İlk olarak Aydın’da başladım. Burada da 1 yıldır okul takımıyla hocamla birlikte devam ediyorum. Kısa sürede bu kadar başarıların gelmesi düzenli olarak antrenman yapmak. Bana yardımcı olan antrenörlerin de bu durumda katkısı çok büyük. Bu kadar kısa bir sürede bu başarıların geleceğini ben de düşünmüyordum. Birazcık şans, benim emeğim ve hocalarımın gayreti ile gerçekleşti. Bundan sonra üniversiteler arasında kicks boks şampiyonası var. Ondan sonra ise dünya şampiyonasına katılmak istiyorum” dedi.
“Kabiliyetli olduğunu gördük”
ESOGÜ ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde antrenörlük yapan Yılmaz Ayar ise, Çavcı’nın başarılı bir sporcu olduğunu dile getirerek, “Üniversiteye geldiğinde sporun olup olmadığını sormuş. Olduğunu öğrendikten sonra benim yanıma geldi. ‘Hocam bu sporla ilgili bir geçmişim var’ dedi. Ben de öğrencimizi çalışmalar için kabul ettim. Çalışmaya başlayınca çok yetenekli bir sporcu olduğunu gördüm. Üzerine düştük. Kabiliyetli olduğunu ve başarabileceğini söyledik. Sonuç olarak başardık. Sporcumuz ile gurur duyuyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.