Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Taksicinin Objektifinden Siirt

Siirt’te şehir içi taksi şoförlüğü yapan 4 çocuk babası Nihat Kaymaz, 3 yıl önce merak sardığı amatör fotoğrafçılıkta ortaya koyduğu yetenekle usta fotoğrafçılara taş çıkarıyor. Taksi ile gezdiği yerlerde çektiği fotoğraflarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’te şehir içi taksi şoförlüğü yapan 4 çocuk babası Nihat Kaymaz, 3 yıl önce merak sardığı amatör fotoğrafçılıkta ortaya koyduğu yetenekle usta fotoğrafçılara taş çıkarıyor. Taksi ile gezdiği yerlerde çektiği fotoğraflarıyla koleksiyonunu oluşturan Kaymaz, çoğu zaman müşterilerini bıraktıktan sonra aracıyla doğaya çıkarak kuş, böcek, kelebek türlerini çekmek için saatlerce bekliyor, bazen de anılarını tazelemek yolunu tuttuğu tarihi mekanların fotoğraflarını çekiyor.
Siirt’te 20 yıl esnaflık yaptıktan sonra taksicilik yaparak geçimini sağlamaya devam ettiğini aktaran Kaymaz, "Gezdiğim tüm yerlerin fotoğraflarını çekiyorum ve bunu kendi arşivimde saklıyorum. Küçüklükten beri fotoğraf tutkum var. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. 2014 yılında kazandığım parayla profesyonel bir makine temin ettim. O zamandan buyana memleketime ait ilçe ve köyleri geziyor ve çektiğim fotoğrafları koleksiyonumda saklıyorum. Aynı zamanda taksicilik yapıyorum. Taksicilik benim için büyük bir avantaj, müşterileri bir yere bıraktıktan sonra aracımda bulunan makine ve tripotumu alarak hemen doğayı fotoğraflıyorum" dedi.
"100’E YAKIN KELEBEK TÜRÜ VAR"
Siirt’te 3 yıl boyunca doğada endemik bitki türleri başta olmak üzere doğa manzarası, tarihi mekanlar ve 100’e yakın kelebek türünün fotoğraflarını çektiğini belirten Kaymaz, çektiği kelebek fotolarının türünü de internette araştırarak bu kelebeklerin hangi bölgeye ait olduğu ve ne tür özellikler taşıdığını tespit ettiğini söyledi. Kaymaz, "Kelebeklere çok önem veriyorum. Siirt’e ait yaklaşık 100 kelebek türü fotoğrafım var. Bunları arşivimde saklıyorum. Toplamda 6 bine yakın Siirt’e ait fotoğrafların var. Bunlar tamamen bende bir hobidir, gözümle gördüğüm tüm fotoğrafları ölümsüzleştirmek istiyorum. Siirt’e ait çok güzel fotoğraflarım var. Makro çekimi çok seviyorum. Taksicilik benim en büyük avantajım çünkü müşteriyi taksi ile bıraktığımız zaman gördüğüm her yerin fotoğrafını çekiyorum. Maddi anlamda etkileniyorum. Durağa zamanında gidemiyorum, işimden geri kalıyorum. Ama bu iş bende heyecan uyandırdığı için zamanımdan feragat ediyorum. Fotoğraf bir sanattır bu sanatı çok seviyorum, inşallah ömrümün sonuna kadar bu tutkumu devam ettireceğim" diye konuştu.
Kaymaz, fotoğraf ile ilgili koleksiyonunun önümüzdeki günlerde Güres Caddesi’nde açılacak bir stantta sergileneceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.