Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Suya Girmeye Korkuyordu, Siirt 1’incisi Oldu

Siirt’te, “işaret dili” öğrenmesi için babası tarafından gönderildiği kursta yüzme antrenörü tarafından keşfedilen 16 yaşındaki engelli Eyüp Özer, ilk başlarda girmeye bile korktuğu havuzda şimdi rakiplerine kök söktürüyor. Kentte...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’te, “işaret dili” öğrenmesi için babası tarafından gönderildiği kursta yüzme antrenörü tarafından keşfedilen 16 yaşındaki engelli Eyüp Özer, ilk başlarda girmeye bile korktuğu havuzda şimdi rakiplerine kök söktürüyor. Kentte girdiği bütün yarışmalarda birincilik elde eden Özer, Türkiye şampiyonluğunu hedefliyor.
Siirt’te ikamet eden 7 nüfuslu Özer ailesinin en büyük çocuğu işitme engelli Eyüp Özer (16), yaklaşık iki yıl önce babası tarafından işaret dili öğrenmesi amacıyla Siirt Bedensel Engelli ve İşitme Engelliler Derneğine gönderildi. Özer, burada derneğin başkanlığını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yüzme antrenörü Halil Taş tarafından keşfedildi. İlk başlarda suya girmeye bile korkan Özer, şimdilerde rakiplerine kök söktürür oldu. Kentte katıldığı yüzme turnuvalarında birincilik elde eden Özer, gözünü Türkiye şampiyonluğuna dikti.
“GELECEK ADINA UMUT VERİYOR”
Özer’in gelecek adına umut verdiğini dile getiren yüzme antrenörü Taş, engelli genci Türkiye şampiyonasına hazırladığını söyledi. İki yıl önce babasının işitme engelli Eyüp Taş’ı getirdiğinde yüzme bilmediğini anlatan Taş, şöyle konuştu:
"Hatta suya girmekten korkuyordu. Toplumla iletişimi olmayan Eyüp’ü önce toplum içinde kaynaştırmak için yüzme kursuna dahil ettim. İki yıl üzerine düşerek bu seviyeye getirdim. Şimdi 4 tekniği hatasız yüzüyor. Ailenin maddi durumları iyi değil. Aile reisleri inşaatlarda bir gün çalışıyor 10 gün çalışmıyor. Daha önce İşitme ve Bedensel Engelliler Özel Eğitim Kurumuna giden Eyüp Taş, lise düzeyinde okul olmadığı için ailesi tarafından okuması için Van’a gönderildi. Aile maddi durumu iyi olmadığı için yeniden çocuğunu Siirt’e getirterek bize emanet etti. Biz kendisini sahiplendik ama imkanlarımız kısıtlı. İnşallah Türkiye şampiyonluğunda derece yapar da birileri sahiplenir."
Özer’in haftanın dört günü Doğan mahallesindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesinin yarı olimpik yüzme havuzunda kurslara katıldığını belirten Taş, serbest kategorisinde 2 bin metre, sırt kategorisinde 400 metre, kurbağalamada 400 metre, kelebek kategorisinde 200 metre yüzdüğünü anlattı.
İşaret diliyle konuşan Özer de, kentteki turnuvalarda birinci olduğunu belirterek, Türkiye şampiyonu olmak için elinden geleni yaptığını vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.