Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Sürgünü Yaşamış AK Sakallı Ahıska Türklerinden Teröre Karşı İş Birliği Çağrısı

Stalin döneminde kapalı hayvan vagonlarına doldurularak gönderildikleri sürgünden sağ kurtulmayı başaran Ahıska Türkleri, göz yaşları içinde terörün bitmesi için çağrıda bulundu. Ahıskalı ak sakallılar, "1946 sürgününde biz Kürt,...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Stalin döneminde kapalı hayvan vagonlarına doldurularak gönderildikleri sürgünden sağ kurtulmayı başaran Ahıska Türkleri, göz yaşları içinde terörün bitmesi için çağrıda bulundu. Ahıskalı ak sakallılar, "1946 sürgününde biz Kürt, Türk, Tatar, Abaza, Hemşin ve Gürcü kardeşlerimizle birlik olarak hayatta kaldık. Bugün de birlik olursak terör belasından kurtulup huzur içinde yaşarız. Biz terörü görmüş ve geçirmiş bir toplum olarak vatansızlığın ve terörün ne demek olduğunu iyi biliriz" dediler.
Sovyet rejiminin uyguladığı tarihin en kanlı sürgününe bizzat maruz kalan 70 yaş üzeri 80 Ahıska Türk’ü, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Bursa Şubesi’nde teröre "dur" demek için bir araya geldi. Kendilerinin terörden çok çektiğini ve bugün Türkiye’de yaşanan terör olaylarının kendilerini çok üzdüğünü ifade eden sürgünü yaşamış Ahıska Türkleri, “Biz 1946 yılındaki sürgünü yaşadık. Bizi hayvanlar gibi vagonlara koyarak ölüme gönderdiler. Biz terörü o gün yaşadık ve çok acılar çektik. Binlerce Türk, Kürt, Tatar, Abaza, Hemşin ve Gürcü yollarla hayatını kaybetti. Türk, Kürt, Tatar, Abaza, Hemşin ve Gürcüler birlik olarak hayatta kaldı. Bugün de bizi terörle parçalamak istiyorlar. Biz o gün nasıl Kürtlerle kardeş olup hayatta kaldıysak, bugün de birlik olup ayağa kalkmalıyız. Biz Kürtlerle etle tırnak gibiyiz. Biz biriz, kardeşiz. Bu terör bitsin. Dış güçler ülkemiz üzerinde oyunlar oynayarak bizi bölmek istiyor. Biz bu korkunç acıları yaşamış Ahıska Türkleri olarak buradan sesleniyoruz; terör bitsin. Ülkemiz cennet gibi, bu memleketi kimsenin bölmesine izin vermeyelim” diye birlik mesajı verdi.
Sürgünü yaşamış Ahıska Türklerinin konuşurken göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.