Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(ÖZEL HABER) Son İstiklal gazisinin kızları da demokrasi nöbetinde

Türkiye’nin İstiklal Savaşı’nın son vefat eden gazisi Yakup Satar’ın kızları Bedriye Kalaş ve Zekiye Tali, günlerdir devam eden ‘Demokrasi Nöbeti’ne katılarak vatana ve demokrasiye sahip çıktı.Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(ÖZEL HABER) Son İstiklal gazisinin kızları da demokrasi nöbetinde
Türkiye’nin İstiklal Savaşı’nın son vefat eden gazisi Yakup Satar’ın kızları Bedriye Kalaş ve Zekiye Tali, günlerdir devam eden ‘Demokrasi Nöbeti’ne katılarak vatana ve demokrasiye sahip çıktı.
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbe girişimine tepki için 81 kentin meydanlarında olduğu gibi Eskişehir’de de vatandaşlar darbe girişimini günlerdir protesto ediyor. Valilik Meydanı’nda bir araya gelen binlerce vatandaş arasında, İstiklal Savaşı gazilerinden olan ve 110 yaşında hayatını kaybeden Eskişehirli Yakup Satar’ın kızları 84 yaşındaki Zekiye Tali ve 74 yaşındaki Bedriye Kalaş da bulunuyor. ’Son Gazi’nin kızları, günlerdir meydanları boş bırakmayarak tıpkı babaları gibi vatanı en iyi şekilde savunmaya devam ediyor. Ellerinde Türk bayrakları ve dillerinde dualarla devletine sahip çıkan ikili, Türk milletinin hiçbir zaman bölünemeyeceği mesajları verdi.
"Babamın sözleri dolayısıyla biz de buradayız"
İHA’ya açıklamalarda bulunan Son Gazi Yakup Satar’ın kızı Bedriye Kalaş, darbe girişiminde bulunanları kınadıklarını bildirdi. Babasının daima birlik ve beraberlik içerisinde yaşanması gerektiğini söylediğini ifade eden Kalaş, “Babamla gurur duyuyorum. Onunla iftihar ediyorum. Bütün şehitlere rahmet, bütün gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehit kızı, gazi kızı olmak çok güzel bir şey kalan yavrulara da mutlu bir ömür diliyorum. Babam son nefesine kadar bize daima, ‘Birlik olun, beraber olun çünkü biz bu vatanı çok zor şartlarda kazandık. Hiçbir zaman bölünüp parçalanmayın, düşmanlara fırsat vermeyin.’ diyordu. Onun için biz de şimdi buradayız” dedi.
"Babam bu vatanın çok zor kazanıldığını söylüyordu"
Darbeyi gerçekleştiren hainlere söyleyecek kelime bulamadığını ve hakkını hiçbir zaman helal etmeyeceğini belirten Kalaş, birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanlar olduğunu aktardı. Babasının kendilerine anlattıklarından da bahseden Kalaş şunları söyledi;
“Babam bu vatanın çok zor kazanıldığını söylüyordu. Babamın 1915’ten 1922’ye hep savaşta geçmiş ömrü. İki kurşun arasında kaldığını anlatıyordu. Düşman siperiyle Türk siperi arasında kalmış, ‘Kurşunların biri bir kulağımın, biri bir kulağımın dibinden geçiyordu. Ama ben birliğime ulaştım’ diyordu. ‘Şimdi teslim olursam bana eziyet ederler tek kurşunla öleyim, bu vatan için öleyim diye düşmana göğsümü siper ettim’ dedi. Kolundan yaralanmış fakat kurtulmuş. 15 gün yaralı koluyla savaşmış. Allah bir daha bize o günleri yaşatmasın.”
Babasının her zaman bu milletin bölünmemesi için uğraştığını ifade eden Zekiye Tali ise, vatan için her zaman ölmeye hazır olduklarını dile getirdi. Son Gazi Yakup Satar’da, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı yıllarında birçok cephede savaşmış ve kırmızı şeritli İstiklal Madalyası sahibiydi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.