Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Soma’da ’Gülen Sokak’ın ismi değişiyor

Manisa’nın Soma ilçesindeki Gülen Sokağı’nın ismi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in soy ismini taşıdığı gerekçesiyle ’Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Sokağı’ olarak değiştiriliyor.Soma’nın Hamidiye...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’nın Soma ilçesindeki Gülen Sokağı’nın ismi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in soy ismini taşıdığı gerekçesiyle ’Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Sokağı’ olarak değiştiriliyor.
Soma’nın Hamidiye Mahallesinde bulunan Gülen Sokağı sakinleri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sokağın isminin FETÖ elebaşını anımsattığı gerekçesiyle sokak tabelasını indirerek, sokağın isminin değiştirilmesi için harekete geçti. Tepkileri dikkate alan mahalle muhtarının girişimleriyle sokağın isminin değiştirilmesi talebi geçtiğimiz ay Soma Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme alındı. Meclis üyelerinin de oy birliği ile sokağın isminin 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında en büyük pay sahibi olan ’Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Sokağı’ olarak değiştirilmesi kabul edildi. Soma Belediyesince kararı alınan sokağın isminin, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in de onayının ardından resmen değişmiş olacağı belirtildi.
Öte yandan Gülen Sokak’ta ikamet eden çok sayıda kişinin FETÖ’ye destek verdikleri gerekçesiyle tutuklu bulunduğu da iddia edildi. Sokaktaki bazı iş yeri sahipleri, 15 Temmuz öncesinde FETÖ’cü oldukları tahmin edilen çok sayıda kişinin bu sokakta ikamet ettiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.