Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Şehitlerimiz İçin 3 Ton Hamsi Dağıtıldı

Silivri Rizeliler Derneği’nin bu yıl yapmayı planladığı 2. Hamsi ve Horon Festivali’nde şehitlerin manevi hatıraları için eğlence kısmı iptal edildi. Festivalde şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak, 3 ton hamsi dağıtıldı.Silivri...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Silivri Rizeliler Derneği’nin bu yıl yapmayı planladığı 2. Hamsi ve Horon Festivali’nde şehitlerin manevi hatıraları için eğlence kısmı iptal edildi. Festivalde şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak, 3 ton hamsi dağıtıldı.
Silivri Rizeliler Derneği, aylar önce 2. Hamsi ve Horon Festivali için horonun hiç durmayacağını ve Karadeniz ezgilerinin hiç susmayacağını duyurmuştu. Ancak dernek yönetimi aldığı kararla festivalin eğlence kısmını iptal etti. Bugün saat 12.00‘de Silivri sahilinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, şehitlerin manevi hatıraları için Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma Türkiye 3.’sü İsmail Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Programda konuşan Silivri Rizeliler Derneği Başkanı Sancak Dolar, “Farklılıkları kolay hazmedebilen ve farklılığı zenginlik olarak kabullenen derneğimizin yönetim kurulu tarafından organize edilmiş olan 2. Hamsi ve Horon Festivali’nin Türkiye’nin ve Silivri’mizin kahraman evladı Emre Sarıtaş’ın şahadeti nedeniyle Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hamsi ikramı şekline dönüştürdük. Bu nedenle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ruhları şad olsun diyoruz. Ailelerine sabırlar diliyoruz” dedi.
Festivalde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da kısa birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma Türkiye 3.’sü İsmail Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden program, Silivri Müftüsünün yapmış olduğu duayla sonlandı. Festivalde yaklaşık 3 ton hamsinin dağıtıldığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.