Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Savaştan Kaçırdığı 150 Kediyi Avrupa’da Sahiplendirdi

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Rawaa Kilani isimli kadın, ülkesindeki yaralı köpekleri de tedavi ettirerek Avrupa’da sahiplendiriyor.Ülkesindeki iç savaştan Türkiye’ye sığınan, eşi ve annesiyle Muğla’nın Marmaris...

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2016 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2016 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Rawaa Kilani isimli kadın, ülkesindeki yaralı köpekleri de tedavi ettirerek Avrupa’da sahiplendiriyor.
Ülkesindeki iç savaştan Türkiye’ye sığınan, eşi ve annesiyle Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Rawaa Kilani, savaşta yaralanan hayvanları da unutmadı. Kendini bildiğinden beri hayvanları sevdiğini belirten Kilani, “Savaş ortamında bütün hayvanlar yaralandı. Hayvansever grup ile yaralı kedi ve köpekleri, tedavi ettirmeye başladık. Tedavinin ardından da Avrupa’da sahip bularak gönderiyoruz. İlk olarak Hollanda’da ismi Erma olan bir bayan ile görüşmemiz neticesinde ‘Peace 4 Paws’ ismini verdiğimiz grubu kurduk. Kendime Lucy isimli kediyi aldım ve hikaye de böylece başladı. Savaş döneminde çaresiz kalan çok sayıda hayvan söz konusu olunca da giderek büyüyen bir grup haline geldik” dedi.
Bugüne kadar 150 kedi ve 12 köpeğe Avrupa’da sahip bulduklarını anlatan Kilani, “Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden bize istek geliyor. Yurt dışına göndereceğimiz hayvanların tüm işlemleri Suriye’de gerçekleştiriliyor. Yaralanan hayvanları önce tedavi ettiriyoruz. Avrupa ülkelerine göndereceğimiz hayvanlar için bizden kan testi isteniyor. Bu işlem 3 ay kadar sürüyor. Sonuç gelince Avrupa’ya gönderebiliyoruz. Türkiye’de İzmir’e ve peşinden de Marmaris’e gelince Kedilerin Annesi olarak bilinen Jeannie Thirkill ile tanışma fırsatı buldum. Şimdi ona yardımcı olarak buradaki sokak hayvanlarına da bizim grup aracılığıyla Avrupa’da sahip bulmaya çalışacağız. Bizim gruba katılım için Suriyeli olmak şart değil. Her ülkeden insanlar grubumuza üye olabilir” diye konuştu.
SOKAKTA BULDUĞU KEDİYİ BARINAĞA GETİRDİ
Kedilerin annesi olarak bilinen Marmaris’te yaşayan İskoçyalı Jeanne Thirkill, Suriyeli hayvansever Rawaa Klani ile aynı işi yaptıklarını belirtti.Thirkill, Rawaa’nın savaş bölgesinde hayvanlarla uğraştığını, bu yüzden işinin çok daha zor olduğunu söyledi. "Bu yüzden Rawaa ile onur duyuyorum" diyen Thirkill, sözlerini şöyle sürdürdü:
"O mükemmel bir insan. Savaş bölgesinde zor koşullarda hayvanlara yardım etmeye çalışıyor.Çok stres altında çalışıyor onu tebrik ediyorum. Hayvan haklarının hiçe sayıldığı bir ülkede savaş ortamında bu işi yapmak çok zor.Rawaa, barınakların yasak ve hayvanlar ile ilgili çalışmların desteklenmediği bir ülkede mucizeyi başarıp yaralı hayvanları Avrupa’ya ulaştırarak büyük bir iş başardı. Marmaris’e geldiğinde sokakta bulduğu bir kediyi bana getirdi. ’Hotel’ ismini verdik kediye. Bir süre burada kaldıktan sonra Almanya’ya gönderip sahiplendireceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.