Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Saldırıdan aylar sonra yaralandığı yere geldi

İzmir Adliyesinde 5 Ocak günü yaşanan hain terör saldırısında bacağından yaralanan ve kafasına siper ettiği çantasındaki hukuk kitabı sayesinde başından vurulmaktan kurtulan 44 yaşındaki avukat Bülent Karagöz, aylar sonra ilk kez yaralandığı...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel haber) Saldırıdan aylar sonra yaralandığı yere geldi

İzmir Adliyesinde 5 Ocak günü yaşanan hain terör saldırısında bacağından yaralanan ve kafasına siper ettiği çantasındaki hukuk kitabı sayesinde başından vurulmaktan kurtulan 44 yaşındaki avukat Bülent Karagöz, aylar sonra ilk kez yaralandığı noktaya geldi. Bir süre koltuk değneği ile yürüyebilecek olan Karagöz, olay sırasında cep telefonu ile çekilen görüntülerini de izledi.

İzmir’de Vatan Partisi Konak İlçe Başkanlığını yürüten 44 yaşındaki avukat Bülent Karagöz, 5 Ocak’ta İzmir Adliyesinde yaşanan hain terör saldırısında bacağından yaralanmıştı. Bacağına iki kurşun isabet eden Karagöz’ün, başına siper ettiği evrak çantasında bulunan 5 santimetre kalınlığındaki hukuk kitabı ve ajandanın sayesinde ölümden döndüğü ortaya çıkmıştı. Saldırıdan sonra uzun bir tedavi süreci geçiren Karagöz, koltuk değneği ile aylar sonra İzmir Adliyesine geldi. Bacağındaki sinir zedelenmesi nedeniyle bir süre daha koltuk değneği ile yürüyebilecek olan Karagöz, olay sırasında cep telefonu ile çekilen görüntülerini de izledi.

Olay gününü anlattı

Olay günü yaşadıklarını anlatan Karagöz, "Olay günü bir dava açmak için adliyeye gelmiştim. Polis kontrol noktasını geçip kafenin olduğu yere geldiğim sırada ’dur’ diye bir ses duydum. Arkaya baktığımda bir aracın gelip polis memuruna çarptığını gördüm. Daha sonra aracın şoför kapısından birinin çıktığını ve hızla koşmaya başladığını gördüm. Zaten sonra da patlama oldu. Patlama olduğunda şoka girdim. Yukarıdan patlayan aracın parçalarının düşmeye başladığını gördüm ve elimle kafamı korudum. Tam o sırada kafenin önündeki masanın altına girdim. O sırada silah sesleri başladı. O sırada karar vermek zordu. Acaba yerde mi kalsam, koşarak uzaklaşsam mı diye düşündüm ama silah sesleri çok yoğun şekilde gelince orada kalmayı tercih ettim. Daha sonra bacağımda iki ayrı acı ve yanma hissedince vurulduğumu anladım. Hemen elimle tampon yaptım. Bir süre daha silah sesleri duydum ve sonrasında kafenin içinden iki bayan çıkıp yardım etti" diye konuştu.

Mermi çantadaki kitabı delip geçti

Saldırı sırasında kafeye 66 merminin isabet ettiğini söyleyen Karagöz, kafasına siper ettiği çantası sayesinde nasıl kurtulduğunu da şu sözlerle anlattı:

"Silah sesleri gelmeye devam ederken elimdeki çantayı kafama siper ettim. Bir gün önce açacağım dava ile ilgili kalın bir hukuk kitabı almıştım. Kitap da çantadaydı. O kurşun sağanağının altından sağ çıkabilmek büyük bir şans. Kafeye 66, benim bacağıma iki mermi isabet etti. Bir de çantama isabet etti. Bir gün önce aldığım kitabı mermi delmiş ve yön değiştirmiş. Kitaplar ve ajanda olmasaydı kurtulma şansım olmazdı."

"Kalbim heyecandan küt küt attı"

Aylar sonra vurulduğu yere geldiğinde heyecanlandığını ifade eden Karagöz, "Saldırıdan sonra ilk defa geldim, kafeye oturdum. Olay sırasında çekilen görüntülerimi izleyip Fethi Sekin’in kahramanlığını düşününce duygulandım. Ellerim titredi. Buraya doğru yaklaşırken kalbim heyecandan küt küt atıyordu ama burası çalışma yerim. Her zaman adliyeye gelmek durumundayım. Çünkü avukatım. Fethi Sekin’in kahramanlığı sayesinde ben bugün hayattayım. O kendini Türk milleti için feda etti" ifadelerini kullandı.

Elini kaldırarak yardım istemişti

Adliyeye yapılan saldırıda bir cep telefonu kamerası ile çekilen görüntülerde, yoğun silah sesleri arasında yerde yatan Karagöz’ün iki kez elini kaldırarak yardım istediği görülüyordu. Tedavisi devam eden Karagöz, 6 ay ila 1 yıl boyunca fizik tedavi görecek ve bu süre zarfında koltuk değneği ile yürüyebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.